Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Γενικά

Ανακάλυψη νέου παγωμένου πλανήτη στο κοντινότερο στη Γη πλανητικό σύστημαΝέος, παγωμένος πλανήτης ανακαλύφθηκε στο κοντινότερο πλανητικό μας σύστημα, σύμφωνα με επιστήμονες του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ενδείξεις για την ύπαρξη 2ου πλανήτη σε τροχιά γύρω από τον κοντινότερο στον Ήλιο αστέρα, τον Εγγύτατο του Κενταύρου, ανιχνεύθηκαν πρόσφατα από επιστήμονες. Διαβάστε το άρθρο »

Το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της NASA ανακάλυψε τον πρώτο του δυνητικά κατοικήσιμο εξωπλανήτηΑπεικόνιση του εξωπλανήτη TOI 700d  (Πηγή: NASA/ Goddard Space Flight Center)

Απεικόνιση του εξωπλανήτη TOI 700d (Πηγή: NASA/ Goddard Space Flight Center)


Το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) της NASA ανακάλυψε τον πρώτο του εξωπλανήτη, ο οποίος έχει μέγεθος παρόμοιο με της Γης και παράλληλα βρίσκεται στη «φιλόξενη ζώνη» του άστρου του, δηλαδή σε απόσταση κατάλληλη για να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του, συνεπώς και συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής. Διαβάστε το άρθρο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κι από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πιάσουν το λαϊκό κίνημα στον ύπνο! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Διαβάστε το άρθρο »

Οι μάγοι του χθες ήρθαν και εφέτος!Του Αεροπεζοναύτη

Καθημερνό δελτίο αστυνομικής βίας και καταστολής είναι η εικόνα της κυβερνητικής πρακτικής που ασκείται πολύμορφα και απροκάλυπτα αυτές τις ημέρες. Διαβάστε το άρθρο »

Την επίθεση στον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ καταγγέλλουν άνθρωποι των Γραμμάτων και των ΤεχνώνΟ Δ. Ινδαρές

Ο Δ. Ινδαρές
Πηγή: Eurokinissi


Την επίθεση των ΜΑΤ στον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ και στη οικογένεια του στο Κουκάκι καταγγέλλουν δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απαράδεκτων κρουσμάτων καταστολής, αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας όλο το προηγούμενο διάστημα, καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Εξωγήινα σάκχαρα βασικά για τη ζωή ανιχνεύθηκαν σε μετεωρίτεςΤμήμα του μετεωρίτη «NWA 801» (Πηγή: Encyclopedia of meteorites/Don Edwards)

Τμήμα του μετεωρίτη «NWA 801» (Πηγή: Encyclopedia of meteorites/Don Edwards)


Ιάπωνες και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά μέσα σε μετεωρίτες σάκχαρα ουσιώδη για τη ζωή στη Γη. Η ανακάλυψη ενισχύει τη θέση ότι ο βομβαρδισμός κάποτε του πλανήτη μας από αστεροειδείς -τα μητρικά σώματα των μετεωριτών-, υπήρξε η πηγή των θεμελιωδών λίθων της ζωής. Διαβάστε το άρθρο »

Στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωσή τους – Στήνουν μπλόκα από τις 4 ΔεκέμβρηΣτους δρόμους του αγώνα για την επιβίωσή τους προχωρούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα μπροστά και στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκέμβρη. Διαβάστε το άρθρο »

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συναυλία στις 14 Δεκέμβρη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Αφιερωμένη στους πρόσφυγεςH Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα σχολεία, όλα τα 15μελή και 5μελή, πολιτιστικές ομάδες, συγκροτήματα και κάθε μαθητή να συμμετάσχουν στη συναυλία που διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Κασάνδρου 17) ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αφιερωμένη στους πρόσφυγες με τίτλο «Να μάθουμε πώς τραγουδούν τ’ αηδόνια αν μιλήσουν …» (Μ. Ελευθερίου).

Στο κάλεσμά τους οι μαθητές της Θεσσαλονίκης σημειώνουν μεταξύ άλλων: Διαβάστε το άρθρο »

Νέα ευρήματα ανασύρθηκαν από το ναυάγιο των Αντικυθήρων (ΦΩΤΟ)Ευρήματα, όπως οστά, τα οποία πρέπει να αναλυθούν, χάλκινα καρφιά από το πλοίο, καθώς και ένας μπρούτζινος δακτύλιος, άγνωστης προς το παρόν χρήσης, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της φετινής υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στο εμβληματικό ναυάγιο των Αντικυθήρων. Μιας έρευνας που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «ενεργοποιήθηκε εκ νέου τον Οκτώβριο του 2019, με αποκλειστική πλέον ελληνική συμμετοχή υπό την διεύθυνση της Δρ. Αγγελικής Γ. Σίμωσι, διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας». Διαβάστε το άρθρο »

Συγκέντρωση το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑΣε συγκέντρωση το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στη συνέχεια σε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και το ΕΕΤΕ. Υπενθυμίζεται, ότι συνεχίζεται τόσο χειρόγραφα, όσο και ηλεκτρονικά, η συλλογή υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 582305Συνολικές αναγνώσεις:
  • 188Αναγνώσεις σήμερα:
  • 277807Συνολικοί επισκέπτες:
  • 127Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ