Επιστολή της ΔΑΣ-ΟΑΣΑ για Ημερίδα



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

Αθήνα, 13/02/2006

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΕΛ ΑΕ
κο ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΚΚΑ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ημερίδα που διοργανώνετε σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006

Το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων και των επιβατών καθώς και η εξυπηρέτηση των δεύτερων δεν έχει να κάνει μόνο με τις ημέρες που υπάρχουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έχει να κάνει πρωτίστως με την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες και τους εργαζόμενους.
Κρίνοντας λοιπόν τις υποχρεώσεις της σε αυτή τη βάση, προκύπτουν σημαντικές δυσλειτουργίες που είναι εμφανής ακόμα και στους μη γνωρίζοντες περί συγκοινωνίας.

Η έλλειψη τεχνικού προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας στους χώρους επισκευών, έρχεται ως συμπλήρωμα της έλλειψης οδηγών καθώς και έλλειψης κανόνων ασφαλείας στους χώρους κίνησης των λεωφορείων δημιουργώντας εικόνα απαξίωσης κατά πρώτο λόγο της Δημόσιας αστικής συγκοινωνίας προς τα έξω καθώς και κλίμα ανασφάλειας στην εργασία εντός της ΕΘΕΛ.

Τα σημαντικά προβλήματα ασφάλειας των εργαζομένων ξεκινούν από την παραβίαση και των λειψών νόμων περί υγιεινής και ασφάλειας, στις υποδομές των αμαξοστασίων σε λάκκους, συνεργεία κ.λπ , σε αφετηρίες, τέρματα, διαδρομές, σταθμαρχεία κ.λπ.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς τόσο στους τεχνίτες και τους οδηγούς, όσο και στους σταθμάρχες, διοικητικούς, φύλακες, χορηγητές καυσίμων και ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων δημιουργούν συνθήκες μη ασφαλείς για εργασία.

Το ζήτημα ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών δεν μπορεί να συζητηθεί σε μία ημερίδα τριών (3) ωρών. Χωρίς να θεωρούμε αρνητική την προσπάθειά μιας πρώτης προσέγγισης από μέρους σας, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια δεν είναι θέμα που μπορεί να περιορισθεί στην χρήση η μη αλυσίδων σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κλείνοντας το σημείωμά μας δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην διαφορετική μεταξύ τους προσέγγιση υψηλόβαθμων παραγόντων της διοικητικής πυραμίδας που σε συνθήκες δύσκολες αντί να συγκλίνουν , αποκλίνουν, με τα γνωστά αποτελέσματα της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Ίσως ήταν προτιμότερο σαν αρχή να κάνατε μία ημερίδα σε αυτούς.

Η παράταξή μας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή ανεξαρτήτως συνθηκών για την διασφάλιση όλων των εργαζομένων για μία Δημόσια συγκοινωνία στην υπηρεσία του λαού.

Υ.Γ: Ολοκληρωμένη πρότασή μας είναι στην διάθεσή σας αν όντως έχετε αποφασίσει να δώσετε ουσιαστικές λύσεις και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα ελεύθερες συζητήσεις , στην κατεύθυνση των επιλογών των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ .

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Α.Σ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΛΑΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΝΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός