ΣΕΒ: Υψηλό πολιτικό ρίσκο, τα ψίχουλα προς τους συνταξιούχους!



«Πράξη υψηλού πολιτικού ρίσκου» χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ τα ψίχουλα ύψους 617 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε πως θα δώσει εφάπαξ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους συνταξιούχους για να κάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει.

Όπως αναφέρει το ντόπιο κεφάλαιο, στο μηνιαίο δελτίο του για την οικονομική συγκυρία, η χώρα εφαρμόζει ένα αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 5/12/2016, πρόκειται να συνεχιστεί και μετά το 2018, δημιουργώντας ανησυχίες στην αγορά για περαιτέρω αύξηση της υπερφορολόγησης και εξασθένιση της αναπτυξιακής δυναμικής που διαμορφώνεται.

Σημειώνει ότι η επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό η εξαγγελία του πρωθυπουργού συνιστά πράξη υψηλού πολιτικού ρίσκου.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΒ, λαμβάνει χώρα σε μία συγκυρία όπου η μη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης καθυστερεί την εκταμίευση 6,1 δισ., οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο (6,3 δισ. στο τέλος Οκτώβρη) και μόλις απωλέσθησαν εκατομμύρια ευρώ από την ανεπιτυχή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ.

«Η κυβέρνηση θα είχε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης κοινωνικής πολιτικής αν δρομολογούσε μια πιο φιλοαναπτυξιακή πολιτική με στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις προς την πραγματική οικονομία», τονίζει, εννοώντας τις ελαφρύνσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή τους ίδιους τους βιομηχάνους!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός