ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς



Τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που βγαίνει στα μπλόκα του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της εκφράζουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία.  Το ΠΑΜΕ καλεί να εκφραστεί αλληλεγγύη σε κάθε πόλη όλης της χώρας από κάθε κλάδο. 

Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία, επισημαίνουν ότι η πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της ΕΕ και της ΚΑΠ που έχει συμφωνήσει και καθορίσει, οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση και συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων. 

Καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να ορθώσουν το δικό τους μπλόκο. Να αντισταθούν και να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωής. Να αγωνιστούν για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. 

Τη στήριξή τους εκφράζουν: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» Ν. Ηρακλείου, των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Σύλλογος φοιτητών των εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός