Ευρωλίγκα: Νίκη Παναθηναϊκου επί του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη



Με την καλή παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό στην Ελλάδα να μεταφέρεται και στην Ευρώπη, οι «πράσινοι» επικράτησαν χθες των «ερυθρολεύκων» με 66-62 για την 7η αγωνιστική του ομίλου τους στο Τοπ-16. Έτσι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα πιάνοντας τους «αιώνιους» αντιπάλους στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έχουν, πλέον, τα περιθώρια να ευελπιστούν σε κάτι ψηλότερα. Από την άλλη οι πρωταθλητές Ευρώπης έπεσαν από το δεύτερο σκαλοπάτι, ενώ έχασαν σημαντική ευκαιρία για να κάνουν από χτες σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι μέχρι το τέλος του, όπου οι βολές στο τελευταίο λεπτό και η καλή άμυνα έδωσαν τελικά τη νίκη στο «τριφύλλι». Αντίθετα για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης, που δε βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Λοτζέσκι αστόχησαν σε κρίσιμα σουτ την ίδια περίοδο. Καλύτερος για τους νικητές ο Λάσμε ενώ για τον Ολυμπιακό ο Περπέρογλου.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2), Κάρι 4, Φώτσης 3 (6 ριμπάουντ), Ούκιτς 14 (2), Λάσμε 18 (5 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (8 ασίστ), Γκιστ 7, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (5 κλεψίματα).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 6 (5 ριμπάουντ), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 12 (1), Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 6.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός