ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η «Αθλητική Άνοιξη – Καλοκαίρι»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης διοργανώνει την «Αθλητική Άνοιξη – Καλοκαίρι», μία διοργάνωση που έχει καταφέρει να αγκαλιάσει εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, δασκάλους, γονείς και μαθητές, συμμετέχοντες και θεατές και να ενώσει με τις εκδηλώσεις της όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Με πρόγραμμα μεστό από αθλητικές εκδηλώσεις, ημερίδες, σεμινάρια, δημοτικούς και διαδημοτικούς αγώνες, η διοργάνωση αυτή έχει αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά γιορτής για ολόκληρη την πόλη. Μία γιορτή στην οποία πρωτοστατούν τα σχολεία της πόλης, αλλά και τα αθλητικά τμήματα του δήμου μας, με την παράλληλη συνδρομή και συνεισφορά των αθλητικών σωματείων και επίσημων φορέων του αθλητισμού.

Ο στόχος που θέτει η δημοτική αρχή, μέσα από αυτή τη διοργάνωση, είναι οι κοινωνικές, γυμναστικές και αθλητικές οργανώσεις να αναπτύσσουν πολύμορφη δραστηριότητα για την αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων των ανθρώπων, το δυνάμωμα της υγείας τους και τη δημιουργική τους δραστηριότητα.

Η δημοτική αρχή προχωρά φέτος στη διοργάνωση αυτή θέλοντας να αναδείξει ότι ο αθλητισμός για να μπορέσει να αγκαλιάσει πλατιά τους νέους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, όλο το λαό θα πρέπει να βασίζεται στη γενναία, κρατική χρηματοδότηση, μακριά από κάθε λογής χορηγούς.

Έτσι, λοιπόν, το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα. Κρατική χρηματοδότηση τώρα!», ένα πάγιο αίτημα του λαϊκού κινήματος. Ο Δήμος Πετρούπολης σημειώνει: «Για εμάς παραμένει σταθερή διεκδίκηση η δωρεάν χορήγηση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Το περιεχόμενο, η υλικοτεχνική υποδομή, η επιστημονική στήριξη για να κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό είναι άρρηκτα δεμένα με την επαρκή κρατική χρηματοδότηση».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός