«Έφυγε» η Ευαγγελία Σαμιωτάκη



«Έφυγε» στα 83 της χρόνια, η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Η σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου, αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Η Ε. Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934 στη Σάμο και ύστερα από λίγα χρόνια, κατά τη διάρκεια του πολέμου, μετακομίζει με την οικογένειά της στη Θήβα όπου και τελείωσε το σχολείο. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το θέατρο και έτσι αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1960 ενώ ήδη είχε παντρευτεί, στα 18 της, τον Σπύρο Καλογήρου. Ασχολήθηκε για περίπου 17 χρόνια με το αρχαίο θέατρο κάνοντας μάλιστα και 10 προσωπικές παραγωγές ως θεατρική επιχειρηματίας.

Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές της και στον ελληνικό κινηματογράφο όπου συνεργάστηκε με επίσης καταξιωμένους ηθοποιούς όπως – μεταξύ άλλων – τους Θανάση Βέγγο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκο Σταυρίδη, Μαρίκα Κρεββατά και Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η κηδεία της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη θα τελεστεί στον Άγιο Αθανάσιο του Μαρκόπουλου Ωρωπού στις 12 αύριο το μεσημέρι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός