ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εντατικοποίηση και η πολυαπασχόληση ευθύνονται για το θάνατο 22χρονου διανομέα



Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας νέος εργαζόμενος που δούλευε ως διανομέας στο κατάστημα της επιχείρησης «ΜΙΚΕL» στον Κολωνό (λεωφόρο Καβάλας).

Ο εργαζόμενος είχε τραυματιστεί σοβαρά την Πέμπτη 2 Μάρτη, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, και νοσηλευόταν μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου. «Ο συνάδελφος Μέμο, 22 χρονών, παιδί λαϊκής οικογένειας, σκοτώθηκε στην άσφαλτο, τη στιγμή που πάλευε όπως όλοι εμείς για το μεροκάματο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Η οργή μας ξεχειλίζει!», συνεχίζει το Συνδικάτο και εξηγεί πως το θανατηφόρο δυστύχημα επιβεβαιώνει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους του κλάδου, στα επισιτιστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης και πολυαπασχόλησης, σε δύο και τρία πόστα.

Στην εικόνα αυτή εντάσσεται και η επισιτιστική αλυσίδα «ΜΙΚΕL». Όπως περιγράφει το Συνδικάτο, «η εντατικοποίηση της εργασίας και η πολυαπασχόληση των εργαζομένων είναι καθεστώς. Τα 10ωρα, η απασχόληση ενός εργαζόμενου στο μπουφέ και στη λάντζα και στην καθαριότητα του μαγαζιού, η πίεση η δουλειά να «βγει γρήγορα» είναι η «μαγική συνταγή» της κερδοφορίας και της μεγάλης ανάπτυξης των επιχειρήσεων αυτών».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους «απέναντι σε αυτούς που αποτελούν «κίνδυνο»» για την υγεία, την ασφάλεια, τη ζωή τους. «Η ενότητά μας και η δράση μας μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου μας μπορούν να οργανώσουν την πάλη σήμερα όλων των συναδέλφων, όχι μόνο για την τήρηση αλλά και για τη διεύρυνση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους», καταλήγει (Ολόκληρη η ανακοίνωση στα Συνημμένα Αρχεία)

Συνημμενα Αρχεια

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός