ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η.Λ.Π.Α.Π



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

ΜΑΡΤΗΣ 2017

Πέντε μήνες μετά τις εκλογές του σωματείου και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη ΔΑΣ, ενισχύθηκαν εκείνες οι δυνάμεις που δεν τους αρκεί η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής αλλά αναλαμβάνουν να την υλοποιήσουν πρώτοι. Μπαίνουν μπροστά για την μετατροπή του σωματείου μας σε «μαγαζιά» υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής. Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους ενάντια στα συμφέροντα μας.

Επιβεβαιωνόμαστε δυστυχώς, για την πορεία του σωματείου μας. Πολλές από τις θέσεις της πλειοψηφίας που είτε καταγράφονται είτε όχι , αποδεικνύουν ότι έχουν συμβιβαστεί και ενσωματωθεί με τις θέσεις των κυβερνήσεων και των διοικήσεων. Αβαντάρουν την επίθεση που δεχόμαστε. Νομιμοποιούν τους εργολάβους, τα ιδιωτικά γραφεία ασφάλισης, δίνουν άφεση αμαρτιών στη χρυσή αυγή και δημιουργούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Η τακτική τους είναι η γνωστή , αυτή του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

H Επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους συνταξιούχους, όπως και σε όλους μας κλιμακώνεται, χωρίς καμιά προοπτική για τέλος. Στην επίθεση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ διεκδικεί ρόλο στους επιτιθέμενους. Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα στο τελευταίο Δ.Σ ,η ΔΑΣ έβαλε προς συζήτηση το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Εκπλαγήκαμε όταν ο πρόεδρος!! πρόεδρος εργατικού σωματείου, πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση, λέγοντας ότι είναι κατά της ελεύθερης μετακίνησης των απόμαχων συναδέλφων μας!!! Η ντροπιαστική και εργοδοτική αυτή θέση, εκφράστηκε μέσα στην εκκωφαντική σιωπή των άλλων παρατάξεων!!! Τα επιχειρήματα του; Ο θάνατος σου η ζωή μου! Οι «υψηλές συντάξεις» και η «διασφάλιση των εσόδων» της εταιρείας ώστε να χουμε μεροκάματο εμείς ! Επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό .

Να θυμίσουμε στον πρόεδρο γιατί από ότι φαίνεται, οι κολεγιές με τη διοίκηση προκαλούν «αμνησία», ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του, και ο ρόλος ενός εργατικού σωματείου. Τα ελευθέρας των συνταξιούχων συναδέλφων είναι κατάκτηση, και τις κατακτήσεις  έχουμε χρέος να τις υπερασπιστούμε, και να τις διευρύνουμε κι όχι να τις ξεπουλάμε. Οι «αριστεροί» συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όμως, προφανώς θεωρούν ότι η ελεύθερη μετακίνηση των συνταξιούχων συναδέλφων ,είναι αποτέλεσμα καλής θέλησης των κυβερνήσεων και της διοίκησης. Τους γελάσανε !!! εμείς θα είμαστε εδώ για να τους επαναφέρουμε από τις παραισθήσεις και να τους αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους. Ήταν σκληρός αγώνας ενός ιστορικού σωματείου, ήταν σκληρός αγώνας συναδέλφων. Συναδέλφων που η μισή ζωή τους ήταν πίσω απ το τιμόνι, που συνταξιοδοτήθηκαν με πολλά προβλήματα υγείας κι άλλοι που δεν κατάφεραν να συνταξιοδοτηθούν ποτέ. Πλήρωσαν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία για μια αξιοπρεπή σύνταξη, τα οποία λεηλάτησαν οι κυβερνήσεις, Ε.Ε προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αρνητικοί συσχετισμοί για τους εργαζόμενους, που διαμορφώθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες, μας ανάγκασαν να ανακοινώσουμε την αποχή μας από το προεδρείο. Η πείρα που αποκτήσαμε το προηγούμενο διάστημα, σε συνδυασμό με τις θέσεις που εκφράζουν η ΣΑΚ, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΗΓΩΝ- ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ, η ΕΝΑΝ και η ΔΑΚΕ μας οδήγησαν στο συμπέρασμα το οποίο και ανακοινώσαμε στην Γ.Σ, ότι οι θέσεις τους συγκλίνουν και αποδέχονται την αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τον κλάδο. Βάζουν απέναντι τα λαϊκά στρώματα, τους απόμαχους συναδέλφους μας, συνδέοντας τους στόχους της εταιρείας με τα μεροκάματά μας, για να πληρωθούμε χρειάζονται έσοδα  λένε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που μιλάνε για δημόσιο αγαθό.

Το πώς αντιλαμβάνονται τα σωματεία, και τους συλλογικούς αγώνες, γίνεται φανερό από το τι προτείνουν και πώς υπερασπίζονται τις κατακτήσεις, πως διεκδικούν, πως προετοιμάζουν έναν αγώνα, κι αποδείχνεται  ότι καμία σχέση δεν έχουν με τους καημούς και τις αγωνίες των εργαζομένων. Καμία αγωνία να συσπειρώσουν και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους  να αγωνιστούν για το ψωμί και τα δικαιώματά τους. Και το δίκιο δεν είναι άλλο απ’ το να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τους αυτοί που δουλεύουν, να ζουν και να απολαμβάνουν τα αγαθά που παράγουν.

Αντιθέτως σαν καλοί μαθητές των αστών πολιτικάντηδων πουλάνε «ρεαλισμό», Θα, εκδούλευση και εφησυχασμό διευκολύνοντας την κυβέρνηση στο «θεάρεστο» έργο της.

Η Μπόχα που αναδύεται από τον εκφυλισμό και τη σαπίλα του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι φανερή από την απαξίωση και την υπονόμευση των συλλογικών αγώνων από τους ίδιους τους συνδικαλιστές. Από την κοροϊδία στα πρόσωπα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους που παίχτηκε στην τελευταία πανελλαδική ,πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΗΓΩΝ- ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ. Η συγκεκριμένη παράταξη ενώ κατέθεσε πρόταση να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία με 24ωρη απεργία, συνδικαλιστής της , έκανε αίτηση για αιμοδοτική άδεια και όταν δεν του δόθηκε ,έκανε χρήση συνδικαλιστικής άδειας. Η απεργία όμως θέλει , ειλικρίνεια και μπροστάρηδες απεργούς, να δείχνουν το δρόμο του αγώνα,  θέλει θυσίες και ανιδιοτέλεια. Στοιχεία που προφανώς δεν τα έχει ο συνδικαλιστής της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΔΗΓΩΝ-ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ και δεν πρόκειται να τα αποκτήσει.

Τον καταγγέλλουμε για κατάφορη υπονόμευση της απεργίας, των συλλογικών ελευθεριών και για απεργοσπασία. Πέρα από την κοροϊδία στους συναδέλφους που καταδεικνύει τις αξίες εκείνων που βγήκαν μπροστά,  να τους υπερασπιστούν, ο ίδιος ανοίγει το δρόμο να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση, ώστε να χτυπηθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες. Είναι λαγοί και αξιοποιούνται όποτε κριθεί σκόπιμο για να επιτεθούν στο εργατικό κίνημα.

Γι’ αυτό σας καλούμε να τους κάνετε στην άκρη, να καθαρίσετε τα συλλογικά όργανα  από τα δεκανίκια της εκάστοτε  κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης και μην τους επιτρέψουμε ξανά να παίξουν με το ψωμί ,τη δουλειά και τη ζωή μας. Να χτίσουμε μαχητικά σωματεία που μέσα από ένα πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο θα αντιπαλεύουν όλες τις αντεργατικές πολιτικές.

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ (ΗΛΠΑΠ)

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός