ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Συγκέντρωση στις 28 Μάρτη στα γραφεία του ΟΑΣΑ ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο



Με σύνθημα «Δεν δεχόμαστε το φακέλωμα, ούτε να πληρώνουμε πανάκριβα εισιτήρια!» το ΜΑΣ αναλαμβάνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στη θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που όπως σημειώνει «έρχεται να επιβεβαιώσει την ενίσχυση της καταστολής», ενώ παράλληλα προβάλλει το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει συγκέντρωση στις 28 Μάρτη έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ.

Στο κάλεσμά του το ΜΑΣ τονίζει:

«Ούτε σκέψη για ηλεκτρονικό εισιτήριο!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουν την επίθεση στα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή, ώστε να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όχι μόνο φέρνοντας νέα αβάσταχτα μέτρα σε εμάς και τις οικογένειές μας αλλά ενισχύοντας την καταστολή και το χαφιεδισμό, τώρα και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, με τον τρόπο που γίνεται, έρχεται να επιβεβαιώσει ενίσχυση της καταστολής γενικά και ειδικά στο επίπεδο της πληροφορίας και της στέρησης των ανθρώπων από δικαιώματα και ελευθερίες, που μέχρι τώρα προστατεύονταν έστω και με προσχήματα από το αστικό σύνταγμα.

Μας επιβάλλουν το θεσμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τον οποίο θα έχουμε τη «δυνατότητα» να επιλέξουμε μεταξύ μίας ανώνυμης κάρτας ή μίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών η οποία θα συμφέρει οικονομικά, αλλά θα απαιτεί τα πλήρη στοιχεία του κατόχου της, από ονοματεπώνυμο μέχρι… ΑΦΜ και ΑΜΚΑ!

Δεν δεχόμαστε το φακέλωμα, ούτε να πληρώνουμε πανάκριβα εισιτήρια!

Καλούμε κάθε φοιτητή να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να κινητοποιηθεί ενάντια στις διαδικασίες αυτές. Θα μας βρουν απέναντί τους, οργανώνουμε την ενημέρωση και συζήτηση μέσα στα αμφιθέατρα, οι σύλλογοι να οργανώσουν την πάλη τους να διεκδικήσουν:

  • Άμεση απόσυρση των χαφιεδομηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε μετρό και λεωφορεία.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη του πάσο και κάρτας ανεργίας αντίστοιχα.
  • Να εκδοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε εργαζόμενους για τις ώρες που μετακινούνται για τη δουλειά τους και σε μαθητές.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους.

Όλοι στη συγκέντρωση 28 Μαρτίου έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός