Καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    7-4-2017

Προς πρόεδρο και Δ.Σ. της Ο.Σ.Μ.Ε

 

Καταγγελία

Συνάδελφοι, μετά και το περιστατικό στη Σάμο όπου η εργοδοσία της επιχείρησης Εμμ. Ζαρμπάνης ΑΒΕΕ ζητά από τους εργαζόμενούς της υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αστυνομία ότι δεν θα συμμετάσχουν στο μέλλον ως υποψήφιοι σε συνδικαλιστικά όργανα, πυκνώνουν οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις στους χώρους εργασίας δείγμα και αυτό της αποθράσυνσης  των εργοδοτών με τις πλάτες και της σημερινής δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης η διοίκηση του απέστειλε κλήση για απολογία στο μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Τσαρίδη Νικήτα (εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ)  κατηγορώντας τον ότι εισήλθε αδικαιολόγητος στο χώρο του Αμαξοστασίου Σταυρούπολης -ενώ βρίσκονταν έκτος υπηρεσίας- και προέβη σε παράνομη λήψη φωτογραφιών.

 

1ον Ο συνάδελφος Τσαρίδης Νικήτας ασκούσε τα νόμιμα συνδικαλιστικά του καθήκοντα αναρτώντας την ανακοίνωση της παράταξης ΔΑΣ ΟΑΣΘ με ημ/νια 28-3-2017 η οποία  ταιριάζει απόλυτα με την αναγραφόμενη ημέρα και ώρα στην κλήση του Γ. Διευθυντή.

2ον Από πότε ο Γ. Διευθυντής και η διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισαν ότι είναι αδικαιολόγητη η παρουσία των νόμιμα εκλεγμένων συνδικαλιστών στους χώρους εργασίας του Οργανισμού;

Αυτό ισχύει μόνο για τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ;

3ον Tο διαδίκτυο και στις λεγόμενες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης  είναι γεμάτo από δεκάδες φωτογραφίες λεωφορείων από τα Αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ και όχι μόνο.

Όλες οι αναρτημένες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί κατόπιν άδειας;

Έχει ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο η διοίκηση του Οργανισμού σε άλλη Παρόμοια περίπτωση;

Συνάδελφοι, είναι φανερό ότι η διοίκηση του Οργανισμού με πρόσχημα μια φωτογραφία λεωφορείου θέλει να φιμώσει τη μόνη ταξική και αγωνιστική φωνή στο χώρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και να επιβάλει τη σιωπή στους χώρους εργασίας και να επιφέρει νέα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτή η διοίκηση είναι που καλύπτει ημετέρους άλλων παρατάξεων που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να κλέβουν, να οδηγούν μεθυσμένοι, υπό την επήρεια ναρκωτικών ενώ τα ρέστα της έδωσε στην περίπτωση μέλους της ναζιστικής Χ.Α. που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 8 μήνες φυλάκιση για ποινικό αδίκημα (ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος επιβατών εν ώρα εργασίας) και ακόμα τον απασχολεί στη θέση του οδηγού!!

Για τις μεθοδεύσεις του αυτές καταγγέλλουμε τον Γ. Διευθυντή και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει στους χώρους εργασίας.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και εκτιμούν τον αγώνα των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ ΟΑΣΘ και θα μας βρουν μπροστά τους όποτε επιχειρήσουν να επιτεθούν εκ νέου στα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Ακολουθεί η κλήση που δόθηκε στον συνάδελφο…

Download the PDF file .

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός