ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ για τις αντεργατικές τακτικές που ακολουθεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    10-4-2017

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Συνάδελφοι-σσες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ -που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος- συνεχίζοντας την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών για φθηνές και ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες και μπροστά στις επερχόμενες νέες αντιδραστικές εξελίξεις, απέστειλε πρόσφατα μέσω της Γ. Διεύθυνσης σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπο  της παράταξης ΔΑΣ-ΟΑΣΘ  κλήση για απολογία με το αιτιολογικό ότι εισήλθε αδικαιολογήτως στον χώρο του αμαξοστασίου Σταυρουπόλεως και προέβη σε παράνομη λήψη φωτογραφιών.

Η παραπάνω αντίδραση έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του απέναντι σε κάθε φωνή αντίστασης , με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους έτσι ώστε να περάσουν αναίμακτα οι όποιες αντιδραστικές αλλαγές (μειώσεις μισθών και αυξήσεις κομίστρων) στη πλάτη των εργαζομένων και του λαού.

Όπως αναλύσαμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας (http://das-oasa.gr/?p=11221) μπροστά μας έχουμε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε και περιλαμβάνει και νέα αντεργατικά μέτρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης. Ο κάθε εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συνδικάτου έχει το δικαίωμα να εισέρχεται στα αμαξοστάσια και στους χώρους εργασίας και να ενημερώνει και να συζητά με τους εργαζόμενους. Η εικόνα του καμένου λεωφορείου, (και συγκεκριμένα του 463) φανερώνει τις ελλείψεις που υπάρχουν σε συντήρηση του στόλου, το πώς ρίχνονται στη πυρά τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα όταν μια εταιρεία λειτουργεί με σκοπό το κέρδος και όχι με βάση της σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ενοχλούν γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει ζητήματα που έχουν να κάνουν με:

  • Την υποσυντήρηση των οχημάτων, την έλλειψη ανταλλακτικών και τεχνικού προσωπικού
  • Την έλλειψη τεχνικών μέσων  για να γίνετε σωστά και με ασφάλεια η επισκευή των οχημάτων
  • Την έλλειψη σωστής εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης των οδηγών –σε ρεαλιστικές συνθήκες και όχι με βίντεο ή από τον πίνακα κάποιας σχολής- για τους κινδύνους από πυρκαγιά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους
  • Την έλλειψη οδηγών και τα κομμένα λεωφορεία που λείπουν από την κίνηση και έχουν ως αποτέλεσμα τη μη κάλυψη των λαϊκών αναγκών  αξιόπιστη συγκοινωνία
  • Την απληρωσιά και την κοροϊδία των εργαζομένων
  • Την εντατικοποίηση της εργασίας και την επέκταση των εργολαβικών εργαζομένων (βλ. έλεγχος κομίστρου) που εργάζονται με πολύ χειρότερες εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις
  • Τη λειτουργία του Οργανισμού ως ρουσφετολογικού μηχανισμού του συστήματος παρέχοντας σκανδαλώδεις κάλυψη στους ημετέρους που σε ότι παράπτωμα και αν υποπέσουν «πέφτουν στα μαλακά» ενώ κατά διαστήματα εξαπολύονται πογκρόμ αναφορών για «ψηλού πήδημα» στους υπόλοιπους και κυρίως στους οδηγούς.

 

Επιστρέφουμε ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την Κλήση για Απολογία στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την καλούμε να απολογηθεί στο λαό της Θεσσαλονίκης και στους εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω!!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να συσπειρωθούν πλάι στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να οργανώσουν τον αγώνα τους κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ , τη Κυβέρνηση και την εργοδοσία παλεύοντας ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν και θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες (φορολογικό, νέα μείωση στις συντάξεις). Οι σχεδιασμοί αφορούν και τις αστικές συγκοινωνίες, όπως και τον ΟΣΕ, τα Λιμάνια και συνολικά τις μεταφορές.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός