«Πέντρο Νούλα» σε Α΄ προβολή από 20 Απρίλη



Η ταινία «Πέντρο Νούλα» του Κάρολου Ζωναρά θα προβληθεί από 20 Απρίλη στο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema», ενώ από 20 έως 26 Απρίλη θα προβληθούν όλες οι ταινίες του σκηνοθέτη («Ο γιος του Τσάρλι», «Μπιγκ χιτ», «Oreste A Tor Bella Monaca» κ.α.).

Στην ταινία «Πέντρο Νούλα» (ίσως όχι τυχαίο όνομα, στα λατινικά nulla = τίποτα) ο πρωταγωνιστής έχασε τη μνήμη του μετά από ένα τρακάρισμα και μοναδικό του στοιχείο είναι μια επιταγή στην τσάντα του. Ο Πέντρο Νούλα μια ταινία θρίλερ με τρομακτική ατμόσφαιρα, σκοτεινή κάποιες φορές και άλλοτε οικεία να ακολουθεί την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από εικόνες του κέντρου της Αθήνας, όπου ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται για να βρει την πραγματική του ταυτότητα.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, πρωταγωνιστής στο ρόλο του «χαμένου», μια γυναίκα στο ρόλο femme fatale, ένα μυστήριο που αιωρείται ανάμεσα στους ρόλους και το έντονο σασπένς. Η ταινία γίνεται ανατρεπτική ανάμεσα σε εικόνες αποκάλυψης από το κέντρο της Αθήνας ως την παραλιακή βραδινή ζωή.

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη να ακολουθεί στο πιάνο τις στιγμές του πρωταγωνιστή, αλλά και την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού του, ο σκηνοθέτης θέτει μία ερώτηση: Πόσα θέλουμε να θυμόμαστε από αυτό που πραγματικά είμαστε και πόσο εύκολα απεμπολούμε την πραγματικότητα που δεν θέλουμε, που όμως μας επιβάλλει η ζωή ακόμη και με τυχαία γεγονότα, πολλές φορές βίαια και διαπεραστικά. Μονοπάτια της ζωής, της αναζήτησης, της αυτογνωσίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός