Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτιστικά

Διαδήλωσαν με την τέχνη τους στέλνοντας μήνυμα «Η δύναμή μας είναι στους αγώνες μας» (VIDEO – ΦΩΤΟ)Με πολύμορφες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού με την τέχνη τους ένωσαν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους. Διαβάστε το άρθρο »

Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που συμφωνούν με το Ψήφισμα Συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνώνΗ πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου συνέβαλαν με την Τέχνη τους και με όλες τους τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας.

Έμειναν σπίτι, αλλά ΔΕΝ έμειναν σιωπηλοί!

Από την πρώτη στιγμή τα σωματεία τους διεκδίκησαν όλοι οι συνάδελφοι να ενταχθούν στα ελάχιστα μέτρα στήριξης, μάζεψαν χιλιάδες υπογραφές, πήραν καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, έκαναν κινητοποιήσεις. Διαβάστε το άρθρο »

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα από σωματεία εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού (ΦΩΤΟ)Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

 

«Παίζουμε με τη μουσική» – Μια όμορφη πρωτοβουλία για παιδιά και γονείςΈνα όμορφο και χρήσιμο υλικό για γονείς και παιδιά γεμάτο μουσικές δημιουργικές προτάσεις για αξιοποίηση του χρόνου που βρίσκονται σπίτι έβγαλε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και μας καλεί να μείνουμε συντονισμένοι στη σελίδα του, καθώς θα ανεβαίνουν συνεχώς βίντεο με οδηγίες για δραστηριότητες, κατασκευές και μουσικά παιχνίδια. Διαβάστε το άρθρο »

Το ντοκιμαντέρ «Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη, 1947» στο διαδίκτυοΤο ντοκιμαντέρ του Κώστα Νταντινάκη, «Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη, 1947» είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Με αυτή τους την πρωτοβουλία οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ δηλώνουν: «»Μένουμε σπίτι», αλλά δεν «μένουμε σιωπηλοί»… «Μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει «γινόμαστε ακίνδυνοι»… Μένουμε Δυνατοί». Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων η ένταξη στα 800 ευρώ για τους εργαζόμενους στον κλάδοΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Η ένταξη των εργαζομένων του κλάδου στο επίδομα των 800 ευρώ είναι «ένα αποτέλεσμα της κινητοποίησης και αντίδρασης των περισσότερων συναδέλφων το τελευταίο διάστημα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «το κομμάτι των συναδέλφων που είναι πιο αδύναμο οικονομικά και έχει την πιο μεγάλη ανάγκη σήμερα, δεν καλύπτεται για μια ακόμα φορά ούτε στο ελάχιστο», οπότε ξεκαθαρίζει πως «συνεχίζουμε με το αίτημα που βάλαμε από την πρώτη στιγμή για κάλυψη των αναγκών επιβίωσης όλων των μουσικών, εργαζόμενων και ανέργων». Διαβάστε το άρθρο »

ΟΥΤΟΠΙΑ 1961Η ταινία γυρνάει το χρόνο πίσω, στην ταραγμένη περίοδο του 1961 και αφηγείται την μεγαλειώδη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου και την οκτάμηνη σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση και τη Γαλλική Εταιρεία.
Η αφήγηση αναπτύσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες. Στον ένα άξονα καταγράφεται η εξέλιξη της απεργίας με υποκείμενο τους απεργούς μεταλλωρύχους στον εργασιακό τους χώρο. Ο δεύτερος αφηγηματικός άξονας ξεδιπλώνει τη στάση των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου και ο τρίτος την αντίδραση της Γαλλικής εταιρείας, της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους. Διαβάστε το άρθρο »

Μαύρη Πεταλούδα-ΜΕΡΟΣ Β. Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ (θεατρική παράσταση για παιδιά)Μαύρη Πεταλούδα-ΜΕΡΟΣ Α. Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ (θεατρική παράσταση για παιδιά)ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Προβολή ταινίας μέσω youtubeΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής, θέλοντας να συμβάλλει να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους οι εργαζόμενοι, θα προβάλει, μέσα από το κανάλι του στο YOU TUBE, την ταινία «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» η οποία είναι μια παραγωγή από το studio pixel με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και της θεατρικής ομάδας ΕΞΟΡΥΞΗ, που εδρεύει στο Λαύριο. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φιλιούση. Συμμετέχουν 30 ηθοποιοί και πεντακόσιοι βοηθητικοί ηθοποιοί. Η μουσική είναι του Άρη Βλάχου και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Αναστασία Έδεν. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 722228Συνολικές αναγνώσεις:
  • 3Αναγνώσεις σήμερα:
  • 331788Συνολικοί επισκέπτες:
  • 3Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ