Απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψέματα του προεδρείου του συνδικάτου



                                                   Θεσσαλονίκη  2-5-2017

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

 

Απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψέματα του προεδρείου

  Συνάδελφοι-σσες, στις 27-4 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού.

Μια δράση που αν και είχε μικρή συμμετοχή η πλειοψηφία του Συνδικάτου λύσσαξε στην κυριολεξία και έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να την συκοφαντήσει και με αυτό το τρόπο να αποθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους για να μην συμμετάσχουν.

Προγραμμάτισε άρον τον άρον μέχρι και Δ.Σ. του Συνδικάτου την ίδια μέρα και ώρα!!! Τυχαίο;;;

 

ΨΕΜΑ 1Ο     Γράφει το προεδρείο για   «Ανώνυμο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα…»

Στις 4-2-2017 σε ανακοίνωση της ΔΑΣ αναφέρονταν στον τίτλο: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΟΑΣΘ»  Τι δεν κατάλαβαν οι ψεύτες του προεδρείου;;

Μετά από 1 μήνα στις 3-3-2017 στο κάλεσμα για σύσταση της Επιτροπής στο ΕΚΘ αναφέρονταν… «Όπως ανακοινώθηκε σε ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΑΣΘ…»  Συνέχισαν να μην….καταλαβαίνουν!!

Και αν για κάποιον εργαζόμενο είναι δύσκολο να θυμάται τι έγραψε η κάθε παράταξη πριν 2-3 μήνες υπάρχει και μια σημαντική λεπτομέρεια…….

 Όταν εκτυπώνονται στο φωτοτυπικό του Συνδικάτου  οι ανακοινώσεις δίνετε πάντα ένα αντίτυπο για το αρχείο του Συνδικάτου στο Γραμματέα του Συνδικάτου (δηλ. σε αυτόν που έγραψε τις συκοφαντίες και τα ψέματα στην ανακοίνωση του προεδρείου….τα συμπεράσματα δικά σας)

ΨΕΜΑ 2Ο  Οι ψεύτες του προεδρείου κατηγόρησαν την Επιτροπή Αγώνα για «συμπόρευση με ομάδες του τύπου Δεν πληρώνω εισιτήριο»

Όσοι συνάδελφοι πέρασαν από το χώρο αλλά και από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο φαίνεται πεντακάθαρα ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια ομάδα. Η συκοφαντία και η διαστρέβλωση στα χυδαιότερα της……Μπροστά τους ο Γκέμπελς φαντάζει ως απλός ερασιτέχνης.

 ΨΕΜΑ 3Ο  Οι ψεύτες λένε για «Προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων» από την Επιτροπή Αγώνα.

Ποιοι, αυτοί που πρότειναν να λήξουν οι κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα και να δώσουμε χρόνο στον….Τσίπρα (στον άλλο ψεύτη) για να λύσει το πρόβλημα μας……και αυτός με τη σειρά του το έλυσε όπως έλυσε και τα προβλήματα του υπόλοιπου  Ελληνικού λαού…….

Τσίπρας-προεδρείο ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!!

Συνάδελφοι, η μέχρι τώρα ιστορία του Συνδικάτου έτσι όπως καταγράφηκε στις Γ. Συνελεύσεις, στα Δ.Σ. και γενικά στο χώρο μας δείχνει ότι η πλειοψηφία είναι αυτή που εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά τους εργαζόμενους. Παραθέτουμε μερικά μόνο από τα έργα και τις ημέρες της:

  • Πρότεινε μείωση μισθών
  • Πρότεινε μείωση ρεπό
  • Πρότεινε να δοθούν τα χρήματα των ταμείων των εργαζομένων στον εργοδότη για να τον διευκολύνει που σε κάποια στιγμή έφτασαν τα 5 εκ. ευρώ!!!
  • Πρότεινε να δοθούν οι αυξήσεις των εργαζομένων των ετών 2010,2011,2012 δηλ. 12 εκ. ευρώ ως «μαξιλάρι» για τα ελλείμματα του Οργανισμού
  • Πρότεινε να μπει εργολαβική εταιρία στον έλεγχο κομίστρου και σήμερα οι συνάδελφοι μας ελεγκτές τρέχουν και δε φτάνουν πιεζόμενοι να «πιάνουν τους στόχους» των προστίμων και των ελέγχων που πραγματοποιούν οι εργολαβικοί συνάδελφοι οι οποίοι  δουλεύουν στο «κόκκινο»!!

Παράλληλα ο ΟΑΣΘ με δηλώσεις του εκθειάζει την εργολαβική εταιρία δυσφημώντας με αυτό τον τρόπο τους   συναδέλφους μας και η πλειοψηφία «κάνει την πάπια». ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ…….. Συνάδελφοι, συσπειρωθείτε με την Επιτροπή Αγώνα και γυρίστε την πλάτη σας σε κάθε εργοδοτικό συνδικαλιστή. Αυτοί υπάρχουν για να σας ξεπουλάνε και να βάζουν εμπόδια -στις μη ελεγχόμενες από τον εργοδότη ΟΑΣΘ- κινητοποιήσεις ενώ όταν αναγκάζονται να προκηρύξουν κινητοποιήσεις αυτές καταλήγουν ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΗΤΤΑ!! Η πρόσφατη εμπειρία αυτό δείχνει. Για αυτό και μένουμε ξανά για πολλοστή φορά απλήρωτοι και «βουβοί» για εβδομάδες και μήνες. Η ελπίδα βρίσκετε στους οργανωμένους αγώνες  μαζί με το λαό και τα ταξικά συνδικάτα για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός