«Παράθυρο» για την ανάβαση στο ‘Εβερεστ



Αντώνης Συκάρης και Μιχάλης Ευμορφίδης στη διαδικασία εγκληματισμού που κράτησε 51 μέρες

Το πολυπόθητο «παράθυρο» του καιρού για την ανάβαση στο Έβερεστ άνοιξε και 956 ορειβάτες απ΄όλο τον κόσμο βρίσκονται ήδη στα ψηλά για την τελική ανάβαση (750 από τη νότια πλευρά (Νεπάλ) και 206 από τη βόρεια (Θιβέτ)). Ανάμεσά τους ο Αντώνης Συκάρης, αθλητής του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας (με εμπειρία 27 χρόνων) που επρόκειτο να επιχειρήσει απόψε στις 9 το βράδυ (ώρα Κατμαντού) να ανέβει μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας από την τελευταία κατασκήνωση των 8.000 μέτρων στην κορυφή των 8848 μέτρων. Μαζί με τον Α. Συκάρη επιχειρεί και ο Μιχάλης Ευμορφίδης, ενώ μια ακόμα Ελληνίδα η Κική Τσακαλδίμη επιχειρεί με εμπορική αποστολή. Το γεγονός ότι και οι τρεις έχουν φτάσει στα 8.000 μέτρα με ασφάλεια θεωρείται ήδη επιτυχία. Από κει και πάνω υπάρχει η λεγόμενη «ζώνη θανάτου».

Οι τελευταίες αναβάσεις στο Έβερεστ από Έλληνες ορειβάτες έγιναν το 2004: από τη νότια πλευρά στις 16-5-2004: Γ. Βουτυρόπουλος, Α. Αντωνόπουλος, Μ. Στύλλας, Π. Κοτρωνάρος, Π. Τσιαντός και στις 17-5-2004: Ν. Μαγγίτσης. Από τη βόρεια πλευρά στις 18-5-2004: Γ. Τσιάνος, Γ. Αργύρης, Κ. Αποστολόπουλος.

Στο Έβερεστ έχουν ανέβει ως τώρα γύρω στους 3.500 ορειβάτες από τους οποίους 300 έμειναν για πάντα εκεί.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός