ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Μουσικοχορευτική παράσταση «Κοχύλια του Αιγαίου» στο πλαίσιο της ενότητας τα «Παιδία παίζει»



Η χορευτική και μουσική παράσταση «Κοχύλια του Αιγαίου» η οποία φέρει την «υπογραφή» της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, παίρνει σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στο Σκαγιοπούλειο, τη σκυτάλη των εκδηλώσεων της ενότητας τα «Παιδία παίζει…» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Αύριο Πέμπτη τα παιδιά θα παίξουν με τους Χ-Saltibagos στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, όπου από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ, δύο ξυλοπόδαροι, ένας κλόουν, δύο ζογκλέρ και δύο άτομα που θα κάνουν face painting, θα απασχολήσουν τα παιδιά με παιχνίδια, ζογκλερικά και ακροβατικά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι «Δράσεις για παιδιά» οι οποίες περιλαμβάνουν το θεατρικό παιχνίδι «ο υπερόπτης κούνελος», μια διαδραστική θεατρική εκδοχή του μύθου «ο λαγός και η χελώνα», με πολύ παιχνίδι και απίστευτους γρίφους.

Στις 7.30 το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η δράση με τίτλο «το δικό σου παραμύθι». Πρόκειται για ένα ταξίδι στο οποίο …βρίσκονται διαφορετικά γράμματα και όλα τα παιδιά φοράνε στο λαιμό τους από ένα. Τα γράμματα γεννούν λέξεις, οι λέξεις φτιάχνουν προτάσεις και οι προτάσεις ολοκληρώνουν το παραμύθι των παιδιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παιδικές φωνές πλημμύρισαν το Σκαγιοπούλειο, όπου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Μικρές καθημερινές Οδύσσειες», στο πλαίσιο της ενότητας «Τα Παιδία Παίζει», του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Οι μαθητές, προσέγγισαν με δικά τους κείμενα και αυτοσχεδιασμούς την αλληγορία της Οδύσσειας και παρουσίασαν στο χώρο του Σκαγιοπουλείου μια σπονδυλωτή παράσταση, στην οποία οι θεατές, κινούμενοι από αίθουσα σε αίθουσα, παρακολούθησαν, άλλοτε διασκεδαστικές, άλλοτε οδυνηρές, μα πάντα αισιόδοξες, καθημερινές Οδύσσειες.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συμμετείχε το πολιτιστικό δίκτυο των Δημοτικών Σχολείων Κάτω Καστριτσίου, Ελαιώνα, 2ου, 35ου, 64ου και του 34ου Νηπιαγωγείου.

Οι αλλαγές στις ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκδηλώσεων και στους χώρους έγιναν λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για την Πέμπτη 25 Μάη και Παρασκευή 26 Μάη από τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ακυρώνονται λόγω κωλύματος σπουδάστριας-ηθοποιού.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός