ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στις 7 Ιούνη



Πηγή: Eurokinissi


Με μία ξεχωριστή συναυλία συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017 ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.

Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιούνη, στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα παρουσιάσει αποσπάσματα της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο «Εντεύθεν» και τον κύκλο τραγουδιών «Κρητικός Ορίζοντας», ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο.

Μαζί του θα είναι οι νέες δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού Δήμος Αναστασιάδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή και Μαρία Λυμπεράκου, αλλά και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς. Θα συμμετάσχει το φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία».

Στη συναυλία θα εμφανιστεί η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας αποδίδοντας το «Μητέρα μεγαλόψυχη» σε διδασκαλία του Σταύρου Σολωμού, από τη λαϊκή λειτουργία του συνθέτη «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σαν μια συνέχεια της συνεργασίας τους στην πρόσφατη εκτέλεση του έργου στο Μεσολόγγι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός