ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΜΕΑ: Δύο παγκόσμια και δεκάδες πανελλήνια ρεκόρ ο μέχρι τώρα απολογισμός



Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης


Δύο παγκόσμια ρεκόρ, στο μήκος ανδρών κατηγορίας 43 και στη δισκοβολία, καθώς και δεκάδες πανελλήνια ρεκόρ, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ και αποτελεί το τελευταίο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ πριν από το Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Ο Γιάννης Σεβδικαλής ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου ρεκόρ κόσμου. Ο πρωταθλητής των Αετών Αθήνας, λίγες εβδομάδες μετά το ρεκόρ Ευρώπης, φρόντισε να γίνει κάτοχος και του παγκοσμίου ρεκόρ στο μήκος, το οποίο πανηγύρισε στη δεύτερη προσπάθειά του, η οποία μετρήθηκε ακριβώς έξι μέτρα. Ο Σεβδικαλής είχε συνολικά τέσσερις έγκυρες προσπάθειες, με τις τρεις υπόλοιπες να μετρώνται 5.87, 5.86 και 5.50μ.

Με παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία συνδύασε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης την παρθενική του εμφάνιση μετά το Ρίο 2016. Ο δις Παραολυμπιονίκης του περασμένου Σεπτεμβρίου, με καλύτερη βολή στα 18 μέτρα 39 εκατοστά, σημείωσε νέο ρεκόρ κόσμου, στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2017. Ο αθλητής του «ΛΣΟ Μακεδόνας», κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 17.65 μέτρα από πέρυσι (2 Ιουνίου) στο διεθνές μίτινγκ της Θεσσαλονίκης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός