ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 9-6-2016



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 15-6-2016

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 9-6-2016

Συνάδελφοι-σσες, το 1992 στη Βουλή ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το Υπέρ-Μνημόνιο των μνημονίων που είναι η συνθήκη ίδρυσης της Ε.Ε. δηλ. η συνθήκη του Μάαστριχτ (το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε και δικαιώνεται σήμερα για αυτή του την επιλογή).
Κάποιοι μπορεί να «πέφτουν από τα σύννεφα» σε σχέση με όσα υπόσχονταν και με όσα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα όμως αυτή είναι η αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου που έπαιζε τόσα χρόνια ενώ τώρα με όσα κάνει υπονομεύει, συκοφαντεί και βρομίζει την έννοια «αριστερά» δημιουργώντας τις προϋποθέσεις κάποιοι από τους ψηφοφόρους του να στραφούν «από αγανάκτηση» ακόμα και σε αντιδραστικές και εθνικιστικές-φασιστικές πολιτικές δυνάμεις.
Ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ σωστά είχαμε εκτιμήσει (βλ. ανακοίνωση ΔΑΣ 2-3-2015) ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. θα εφαρμόσει την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική από την προηγούμενη και έπεται ανάλογη αντεργατική και αντιλαϊκή συνέχεια…

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του Συνδικάτου όπου έγινε αρχικά η ανάγνωση των ισολογισμών των Ταμείων Συνταξιοδοτικού λογ/σμου και Ταμείου Αρωγής.
Η ΔΑΣ καταψήφισε τους ισολογισμούς των ταμείων για τους παρακάτω λόγους:
1ο Όσο αφορά το ταμείο Αρωγής. Με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου δεν συνεδριάζει ΠΟΤΕ η διαπαραταξιακή επιτροπή για την ενημέρωση των εκπροσώπων των παρατάξεων για τα θέματα του ταμείου (σε ποιους δίνονται δάνεια -πόσα είναι αυτά κλπ.) όπως προβλέπει το Καταστατικό του ταμείου!
2ο Οι ισολογισμοί των ταμείων που κληθήκαμε να εγκρίνουμε είναι απλά νούμερα χωρίς αντίκρισμα καθώς εδώ και χρόνια το προεδρείο (και με την έγκριση των Γ. Συνελεύσεων για να είμαστε ακριβοδίκαιοι) τα έχει δανείσει τα χρήματα -άτοκα- στον ΟΑΣΘ και ο Οργανισμός αδυνατεί να τα αποπληρώσει!!
Το συνολικό χρέος -μόνο των ταμείων- ξεπερνά τα 3 εκ ευρώ.
Οι ισολογισμοί των ταμείων εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των παρατάξεων ΕΝΟΤΗΤΑ και Ε.ΣΥΣ. εκτός του συμβούλου της Ε.ΣΥΣ Α. Γεωργιάδη ο οποίος καταψήφισε τους ισολογισμούς συμφωνώντας με τη θέση της ΔΑΣ.
Οι ισολογισμοί θα τεθούν στην κρίση των εργαζομένων στη Γ. Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23-6-2016.

Στη συνέχεια το προεδρείο επικεντρώθηκε στο θέμα της διαιτησίας ΟΑΣΘ-Ελλ. Δημοσίου, η απόφαση της οποίας εκκρεμεί.
Ούτε και σε αυτό το Δ.Σ. δεν έγινε από την πλευρά του προεδρείου (αλλά ούτε και από την Ε.ΣΥΣ) ουσιαστική συζήτηση για τους τρόπους αντίδρασης ενόψει των προβλημάτων στη μισθοδοσία. Ήδη άρχισαν τα όργανα με το έναντι μισθού από αυτό το μήνα ενώ από τον Ιούλιο θα έρθει το πλήρες αδιέξοδο!!
Εκτιμούμε ότι οι πληρωμές έγιναν ενόψει και της Γ. Συνέλευσης για να μην υπάρχουν μεγάλες γκρίνιες και διαμαρτυρίες εις βάρος του προεδρείου.
Όταν ξεκινήσουν τα προβλήματα η Γ. Συνέλευση θα είναι παρελθόν και το προεδρείο «με την ησυχία του» θα χειριστεί τα θέματα των εργαζομένων μόνο του και μακριά από τους εργαζόμενους……
Για αυτό οι συνάδελφοι θα πρέπει να αντιδράσουν στη Γ. Συνέλευση και να καταδικάσουν την τακτική αναμονής της πλειοψηφίας που θα οδηγήσει στην ίδια κατάσταση όπως και στο πρόσφατο παρελθόν δηλ. μειώσεις μισθών…..
Οι σύμβουλοι της ΔΑΣ ανέφεραν ότι η διαιτησία ακόμα και αν η απόφαση είναι θετική δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζονται σε αυτή.
Η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τα «εργαλεία» να καθυστερεί τις αποφάσεις και την εκταμίευση των χρημάτων, στο μεταξύ εμείς τι θα τρώμε;;
Μόνο ο οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να φρενάρει τις εις βάρος μας μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση, το Υπουργείο, τον ΟΑΣΘ και το προεδρείο του Συνδικάτου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός