Για τις τρέχουσες εξελίξεις και την Επίσχεση Εργασίας



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 25-11-2016

Για τις τρέχουσες εξελίξεις και την Επίσχεση Εργασίας

Συνάδελφοι-σσες, μετά από μία ακόμα μεγάλη κοροϊδία εις βάρος των εργαζομένων ξαναγυρίσαμε στο σημείο που υποτίθεται έμπαιναν οι βάσεις για την λύση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου στο τότε Δ.Σ. είχε δηλώσει ότι «οι εργαζόμενοι νικήσαν τον Σπίρτζη».
Το ποιος «νίκησε» και ποιος έχασε ας το κρίνει ο καθένας με βάση και την εμπειρία του…
Η ΔΑΣ ήταν η μόνη παράταξη που στο συμβούλιο πρότεινε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με τη μορφή των στάσεων εργασίας (αφού με την πληρωμή του 1ος μισθού είχε απολεσθεί το δικαίωμα της επίσχεσης)
και σήμερα δυστυχώς δικαιώνεται για ακόμα μια φορά ενώ διαψεύδονται ξανά οι παρατάξεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και η Ε.ΣΥΣ για τη στάση τους να μην θέλουν οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στα Δ.Σ. του Συνδικάτου που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα:
• Στο Δ.Σ. στις 14-11 ως ΔΑΣ διαφωνήσαμε με την πλειοψηφία ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι την Πέμπτη 17-11 για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και προτείναμε άμεση απόφαση στάσεων εργασίας στο μέσο της βάρδιας με τους εργαζόμενους στο δρόμο από την επομένη Τρίτη 15-11.
• Στο έκτακτο Δ.Σ. στις 16-11 στις 10:00 το πρωί διαφωνήσαμε με την πλειοψηφία (ΕΝΟΤΗΤΑ-Ε.ΣΥΣ) για αναστολή των κινητοποιήσεων μετά από επιστολή των φορέων της πόλης (Δήμος Θες/νικης, Περιφέρεια, Επιμελητήρια κλπ.) με πρόσχημα το «κλείσιμο» συνάντησης με τον Υπουργό Μεταφορών.
Δηλώσαμε ότι δεν εμπιστευόμαστε κανέναν από αυτούς που το προηγούμενο διάστημα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «έδειξαν τα δόντια τους» ενάντιων μας.
Εντύπωση μας προκάλεσε η σύμφωνη γνώμη για αναστολή των κινητοποιήσεων του προέδρου του ΕΚΘ Τσαραμπουλίδη Π. που προσυπέγραφε την επιστολή των φορέων.
Όταν έρχεται στις Γενικές Συνελεύσεις και στα Δ.Σ. του Συνδικάτου υποτίθεται ότι στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ πίσω από κλειστές πόρτες συμφωνεί για ξεπούλημα των αγώνων τους.
Οι εργαζόμενοι με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις του ΕΚΘ τέτοιους συνδικαλιστές στηρίζουν, ας βγάλουν συμπεράσματα…
Ευχαριστήσαμε το προεδρείο του Συνδικάτου για την πρόσκληση αλλά αρνηθήκαμε να παραστούμε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος θα μεσολαβούσε για ραντεβού με τον Υπουργό Μεταφορών.
Ο κ. Μπουτάρης είναι αυτός που είχε δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν λίπος.
Τελικά στην συνάντηση πήγαν το προεδρείο και η Ε.ΣΥΣ.
• Στο έκτακτο Δ.Σ. στις 16-11 το απόγευμα στις 18:00 μετά και τις εξελίξεις με καταρχήν υπογραφή εκ μέρους της Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών για εκταμίευση χρημάτων και τις διαβεβαιώσεις για εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων συμφωνήσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων.
Ωστόσο εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι οι κυβερνώντες δεν το έχουν σε τίποτα να υπογράφουν τις ΚΥΑ από τη μία και από την άλλη να συνεχίζουν το δούλεμα εις βάρος των εργαζομένων και του λαού της πόλης και του νομου.
Στο έκτακτο Δ.Σ. στις 25-11 η ΔΑΣ απαντώντας στην πρόταση του προεδρείου για επίσχεση εργασίας αντιπρότεινε απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στο ΕΚΘ όπου σε Γ. Συνέλευση οι εργαζόμενοι θα αποφάσιζαν για τις κινητοποιήσεις και πορεία των εργαζομένων στο Υπουργείο Μ-Θ όπου η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει ακόμα μια φιέστα με τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.
Στο άκουσμα της πρότασης της ΔΑΣ ο πρόεδρος εκνευρίστηκε και διέκοψε τον σύμβουλο της ΔΑΣ κατηγορώντας τον ότι «κάνει συνδικαλισμό» και ουσιαστικά δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του.
Συνάδελφοι-σσες, αυτός είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Έρχεται ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης και αντί να πιέσουμε, εμείς του λέμε: «περάστε παρακαλώ και μην ανησυχείτε, εμείς δεν κάνουμε τέτοια, είμαστε καλά παιδιά»
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία έχοντας τη μπάλα στα πόδια και μπροστά σε κενή εστία την στέλνει άουτ!!!
Να βγουν συμπεράσματα από τα παραπάνω γιατί οι εξελίξεις θα είναι άσχημες και οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιους εκπροσώπους και να μη σέρνονται σε επισχέσεις που αποφασίζονται από κοινού με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ αλλά να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις κινητοποιήσεις τους!!!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός