Για τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων της Ο.ΣΥ.



Στις  Γενικές Συνελεύσεις  της Ο.ΣΥ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ο εκφυλισμός που κυριαρχεί στο εργατικό κίνημα με ευθύνη του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου που εκφράζεται κυρίως από ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ ΜΕΤΑ καθώς και λοιπές δήθεν ανεξάρτητες , δήθεν ακομμάτιστες παρατάξεις.

Όλοι αυτοί έστρεψαν τη συζήτηση σε διαπιστώσεις γύρω από την κατάσταση που επικρατεί, σε θεωρητικό επίπεδο πέρα και μακριά από οποιαδήποτε σκέψη για αγωνιστική διεκδίκηση.

Κινήθηκαν δηλαδή στη λογική να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο του διαλόγου με τη διοίκηση για υπογραφή Σ.Σ.Ε και για τα άλλα προβλήματα π.χ ανταλλακτικά , χρηματοδότηση, κ.λπ. έμειναν στην καταγγελία της πολιτικής ηγεσίας.

Μοναδική, κοινή πρόταση που ακούστηκε σε ΟΛΕΣ τις γενικές συνελεύσεις ήταν η πρόταση της Δ.Α.Σ.

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΗ σε συντονισμό με άλλα σωματεία εργαζομένων της Αττικής δηλαδή μαζί με άλλα τμήματα της εργατιάς και ξανά ταυτόχρονα γενικές συνελεύσεις με  νέες στάσεις εργασίας.

Η πρόταση της Δ.Α.Σ περιελάμβανε φυσικά και το πλαίσιο πάλης το οποίο κινείται σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές που υποβαθμίζουν κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και γενικότερα.

Ένα πλαίσιο πάλης που αφορά τη διεκδίκηση για κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, για κρατική χρηματοδότηση ώστε να επισκευαστούν τα οχήματα και να ανανεωθεί ο στόλος, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για επέκταση του συγκοινωνιακού μας δικτύου σε όλο το νομό Αττικής, για μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Επίσης στις συνελεύσεις η Δ.Α.Σ έθεσε για μια ακόμα φορά την ανάγκη της συγκρότησης ενός σωματείου στην Ο.ΣΥ, πρόταση που βάζει στα Δ.Σ. από την ημέρα που ιδρύθηκε η  Ο.ΣΥ.

Σε αυτή τη κατεύθυνση θα συγκλίνουν όλες οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΔΑΣ το επόμενο διάστημα.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός