Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων

Συνάδελφοι-σσες, η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση που σοβεί  έχουν τις ρίζες τους  βαθιά μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.   Ιστορικά έχει αποδειχθεί -με βάση και τους δύο παγκόσμιους πολέμους που στο παρελθόν στοίχισαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους- ότι όταν δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η   οικονομική κρίση, τα εκάστοτε οικονομικά κυρίαρχα κράτη λύνουν τις διαφορές τους με τα κανόνια και την πληρώνουν οι λαοί.

Σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία και από τα δυτικά Βαλκάνια μέχρι τη Ρουμανία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες πολεμικές δυνάμεις από εποχής Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Αιτία οι οξύτατοι ανταγωνισμοί μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων ενέργειας ΗΠΑ-Ρωσίας και των συμμαχικών τους δυνάμεων για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών μεταφοράς της ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ).

Η Ελλάδα –πέρα από το ότι και η ίδια διαθέτει στο υπεδάφος της κοιτάσματα υδρογονανθράκων-γεωγραφικά βρίσκετε επάνω στο σταυροδρόμι μεταφοράς της ενέργειας.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά και ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου μέσα από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εμπλέκουν σταθερά το λαό  σε αυτούς τους ανταγωνισμούς με στόχο οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι να αποσπάσουν κομμάτι της πίτας.

Αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου  με θέμα την κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου.

    Στη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας η Ελλάδα συμμετέχει σε 13 (!!!) διαφορετικές ΝΑΤΟικές αποστολές σε όλο τον κόσμο με προσωπικό και μέσα που στοιχίζουν στον Ελληνικό λαό 1 εκ. ευρώ την ημέρα!

Ενώ πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις ωστόσο οι πολιτικές ηγεσίες είναι συνεπέστατες όταν πρόκειται για την κάλυψη των «συμμαχικών υποχρεώσεων» και ξοδεύουν σταθερά κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ) για ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων –και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ- η χώρα αποτελεί ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Λιμάνια-αεροδρόμια-στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις δίνονται απλόχερα για να υπηρετηθούν οι πολεμικοί σκοποί του ΝΑΤΟ.

Στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια το Γ’ Σώμα στρατού έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο και έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

‘Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ:

  •  Σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή  
  •  Δημιουργεί εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και ψάχνουν διέξοδο σε άλλες χώρες.
  •  Καλλιεργεί εθνικιστικές και  θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς
  •  Δεν αναγνωρίζει σύνορα αυξάνοντας την επιθετικότητα μεταξύ των κρατών (βλ. Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο)
  •  Δημιουργεί τετελεσμένα (Τούρκικη κατοχή στην Κύπρο, κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ κλπ)

Συνάδελφοι-σσες, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών. Αντίθετα μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για ζωή χωρίς εκμετάλλευση-πολέμους-προσφυγιά.

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και την επιστροφή των Ελληνικών μονάδων από το εξωτερικό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του Π.Α.ΜΕ το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 1μ.μ. στην πλ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός