ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Μουσική διαμαρτυρία για την ανεργία και την υποαπασχόληση το Σάββατο 8 Ιούλη



Μία πρωτότυπη μουσική διαμαρτυρία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) για να αναδείξει τα προβλήματα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης που είναι κυρίαρχο φαινόμενο στο χώρο, με αποτέλεσμα τα μεροκάματα και τα δικαιώματα να έχουν φτάσει στο κατώτερο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, οι μουσικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση το Σάββατο 8 Ιούλη, στη στάση Μετρό Ακρόπολης, στις 8 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στα μαγαζιά που παίζουν μουσική στην περιοχή της Πλάκας, του Μοναστηρακίου και του Ψυρρή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, τα μέλη του ΠΜΣ θα μοιράζουν αφίσες και κάρτες που προπαγανδίζουν την ανάγκη οργάνωσης των μουσικών στο Σωματείο τους και την πάλη για τα δικαιώματά τους.

Στα κάλεσμά του για την κινητοποίηση ο ΠΜΣ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες εξασφάλισαν το νομικό πλαίσιο που λύνει τα χέρια στην εργοδοσία (μικρή και μεγάλη) για να επιβάλει όποιους όρους αυτή κρίνει απαραίτητους για την κερδοφορία της. Έτσι καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα στις Συλλογικές Συμβάσεις η οποία κατάργησε χαμηλότερο μεροκάματο, ωράριο, σεζόν κ.ά. Συγχρόνως έκριναν ότι οι μουσικοί που δουλεύουν στα νυχτερινά κέντρα δεν μπορούν να εντάσσονται στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων όπως παλαιότερα. Ενώ η σημερινή κυβέρνηση ολοκλήρωσε το βάρβαρο αυτό σκηνικό στέλνοντας μια σειρά ειδικότητες καλλιτεχνών, που πλήρωναν αυξημένο ασφάλιστρο, να συνταξιοδοτηθούν στα 67 τους χρόνια όπως πνευστοί, χορευτές, λυρικοί τραγουδιστές κ.ά.

Τα δικαιώματά μας και οι ανάγκες μας δεν είναι “περασμένα – ξεχασμένα”.

Η κινητοποίησή μας στόχο έχει χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο τρόπο να τα ξαναφέρει στο προσκήνιο, να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους μουσικούς στην κατεύθυνση διεκδίκησής τους».

Την αφίσα και την κάρτα φιλοτέχνησε ο σκιτσογράφος Πάνος Ζάχαρης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός