ΟΧΙ στο ΣΦΑΓΕΙΟ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    5-7-2017

ΟΧΙ στο ΣΦΑΓΕΙΟ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Συνάδελφοι-σσες, ιμάντας μεταφοράς της πολιτικής  του Υπουργείου Μεταφορών κατάντησε η πλειοψηφία του Συνδικάτου που συμφώνησε στην ένταξη του ΟΑΣΘ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ενώ μέχρι χτες από κοινού με τη διοίκηση του Οργανισμού την πολεμούσε προσφεύγοντας από κοινού ακόμα και στο ΣτΕ.

Έγινε το πρώτο βήμα για την ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.

1ο . Εάν ενταχθούμε στο Ενιαίο Μισθολόγιο χάνουμε άμεσα 13ο και 14ο μισθό και από εκεί και πέρα μετράμε μειώσεις κάθε μήνα αφού χάνονται για πάντα χωρίς να αναπληρώνονται από κάποια άλλη παροχή: Επίδομα Συζύγου, Επίδομα Εξομάλυνσης, Μικρό, Αρθρωτό, Άνευ Εισπράκτορα, Αρθρωτό Άνευ Εισπράκτορα και άλλα επιδόματα ανάλογα με τη θέση και την ειδικότητα.

2ο . Επέρχεται δραματική μείωση της εργατοώρας με το νέο υπολογισμό που προβλέπει ο νόμος.

 Π.χ. εργαζόμενος οδηγός με 25 χρόνια προϋπηρεσία και 65% χρονοεπίδομα σήμερα πληρώνετε την ώρα 12,2 ευρώ (μεικτά) ενώ με το νέο υπολογισμό 4,7 ευρώ (μεικτά δλδ. μείωση άνω του 60%). Με βάση τα 4,7 ευρώ θα υπολογίζονται οι νυχτερινές ώρες, οι εξαιρέσιμες, ενώ για τις υπερωρίες η προσαύξηση είναι 0 (Μηδέν!!) δλδ. ο εργαζόμενος με 25 χρόνια προϋπηρεσία που σήμερα πληρώνετε την υπερωρία με 22,53 ευρώ (μεικτά), με το ενιαίο μισθολόγιο  θα πληρώνετε την υπερωρία με 4,7 ευρώ (μεικτά) την ώρα!!

Υπενθύμιση: Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ διαχρονικά ήταν και είναι αντίθετη με το να εργάζονται οι εργαζόμενοι υπερωρία. Τώρα δυστυχώς δικαιώνετε για μια ακόμα φορά. Να καταργηθεί η υπερωρία τώρα!!! 

3ο . Η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο δεν σημαίνει ένταξη των εργαζομένων στο δημόσιο –με τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις π.χ. σε συνταξιοδοτικό- όπως πιθανόν να νομίζουν ή να διαδίδουν κάποιοι.

Η πλειοψηφία αλλά και οι υπόλοιπες –πλην ΔΑΣ ΟΑΣΘ-παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» υποστηρίζουν την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί ενιαίου μισθολογίου.

(Σε προηγούμενο Δ.Σ. του Συνδικάτου έκπληκτοι ακούσαμε  τον εκπρόσωπο της Ε.ΣΥΣ. να δηλώνει ότι «…πρέπει να στηρίξουμε την  πρόταση του υπουργείου γιατί ο «άλλος»,  δλδ. ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ- θέλει να μας κόψει στη μέση»)

Το επόμενο διάστημα και ενόψει της τελικής επίθεσης που θα εξαπολύσουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ. ΕΛΛ, η πλειοψηφία του Συνδικάτου και οι άλλες παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» ενάντιο στα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε και να τους καταδικάσουμε μαζικά με τη στάση και την ψήφο μας στην επόμενη Γ. Συνέλευση.

Το παιχνίδι είναι στημένο με τη γνωστή τακτική του «καλού» και του «κακού» μπάτσου.

Ο «κακός» μπάτσος είναι η διοίκηση του ΟΑΣΘ με τις γνωστές αντιδραστικές προτάσεις και ανακοινώσεις για μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο «καλός» μπάτσος -και εσχάτως σύμμαχος του Σπίρτζη- είναι η πλειοψηφία του Συνδικάτου και οι παρατάξεις της «αντιπολίτευσης».  

Οι δύο υποτιθέμενες προτάσεις είναι η εξής μια: 

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ και μειώστε το μισθολογικό κόστος.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουμε και τις δύο προτάσεις σφαγιασμού μας.

Να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους τις στηρίζουν και να αγωνιστούμε για:

  •  Ενιαίο Κοινωνικοποιημένο Κρατικό Φορέα Μεταφορών-Συγκοινωνιών μεκατάργηση του επιχειρηματικού κέρδους και φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό
  •  ΣΣΕ με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας
  •  Επιστροφή των χρημάτων των εργαζομένων που παραχωρήθηκαν στον εργοδότη με ευθύνη της πλειοψηφίας
  •  Φθηνή, τακτική και αξιόπιστη συγκοινωνία για το λαό με συνθήκες ψύξης-θέρμανσης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
  •  Επάρκεια προσωπικού, ανταλλακτικών και μέσων για τη συντήρηση των οχημάτων
  • Δωρεάν μεταφορά των ανέργων (εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που εφαρμόζετε στην Αθήνα αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός