Πέθανε ο συγγραφέας Κ. Μουρσελάς



Πηγή: Eurokinissi


Πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 85 χρονών, ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς, συγγραφέας δεκάδων θεατρικών κειμένων, του μυθιστορήματος «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» και του «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας», δοκιμίων και επιφυλλίδων. Ήταν επίσης ο σεναριογράφος της ιδιαίτερα αγαπητής τηλεοπτικής σειράς «Εκείνος και… εκείνος» που σατίριζε τη δικτατορία.

Γεννήθηκε στον Πειραιά τον Ιανουάριο του 1932. Το 1951, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, συλλαμβάνεται ως στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάζεται από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής, ενώ αργότερα, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας απολύθηκε από τη δουλειά του ως δημόσιος υπάλληλος και αφοσιώθηκε στο γράψιμο.

Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, από το Θέατρο Τέχνης, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και από θιάσους του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρος), ενώ ήταν τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και έκτακτο μέλος της Γαλλικής Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.​

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός