ΠΑΤΡΑ – ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Τρεις προβολές τον Αύγουστο



Από παλαιότερη προβολή σε γειτονιά της Πάτρας

Από παλαιότερη προβολή σε γειτονιά της Πάτρας


Με τρεις προβολές τον Αύγουστο συνεχίζεται το πρόγραμμα του θερινού κινητού κινηματογράφου που εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017 κι έχει σκοπό να μεταφέρει τη μεγάλη οθόνη από γειτονιά σε γειτονιά. Μετά από διακοπή ενός μήνα, ο «Κινητός» θα επιστρέψει στις 5 Σεπτέμβρη με ένα νέο κύκλο προβολών.

Το πρόγραμμα των επομένων προβολών διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 2 Αυγούστου, 21.30 | Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

«Ήρεμο πάθος», Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις

A Quiet Passion, Αγγλία, Δραματική, Έγχρωμο, 125΄, 2016

Η ζωή της Αμερικανίδας ρομαντικής ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον, από τα σχολικά χρόνια μέχρι τη σταδιακή απόσυρσή της από τις κοινωνικές συναναστροφές και το θάνατό της χωρίς κανείς να έχει αναγνωρίσει το έργο της. (Αθηνόραμα)

Παρασκευή 4 Αυγούστου, 21.30 | Νότιο Πάρκο

«Μικροί Κύριοι», Σκηνοθεσία: Άιρα Σακς

Little Men, ΗΠΑ, Δραματική, Έγχρωμο, 85, 2016

Αν ο Μάρτιν Σκορσέζε ήταν ο σκηνοθέτης που έδειξε όπως κανείς τη μεταμόρφωση της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’70, κι αν ο Σπάικ Λι έκανε το ίδιο για τη δεκαετία του ‘90, ο Άιρα Σακς είναι αυτή τη στιγμή ο κατεξοχήν Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης που ανατέμνει τις γωνιές της μητρόπολης και το πώς επιδρούν στο μικρόκοσμο της οικογένειας. Η τελευταία του ταινία έχει ήρωα τον Τζέικ, ένα ευαίσθητο γυμνασιόπαιδο που ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης. Στην κηδεία του παππού του γνωρίζει τον Τόνι και σύντομα γίνονται αχώριστοι. Αλλά η φιλία του διδύμου θα απειληθεί όταν οι γονείς του Τζέικ, που νοικιάζουν ένα χώρο στη μητέρα του Τόνι, ξεκινούν μια έριδα για το ύψος του ενοικίου.

Σάββατο 5 Αυγούστου, 21.30 | Αρσάκειο

«Το κρύο της Τραπεζούντας», Σκηνοθεσία: Μουσταφά Καρά

Cold of Kalandar, Τουρκία, Δραματική, Έγχρωμο, 130′, 2016

Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με τη γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογένεια του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα. Γυρισμένο σε τέσσερις εποχές, Το Κρύο της Τραπεζούντας απεικονίζει μια ιστορία ενός απλού ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ζωή επιβίωσης, γεμάτη δυσκολίες, αλλά αλληλένδετα συνδεδεμένη με την απρόσμενη φύση. Μια στοχαστική ταινία, υπέροχα κινηματογραφημένη, με εξαιρετικές βραβευμένες ερμηνείες του ζευγαριού των πρωταγωνιστών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός