ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

   Συνάδελφοι-σσες, το τελευταίο διάστημα απευθύνθηκαν προς τη ΔΑΣ αρκετοί συνάδελφοι εκφράζοντας την δίκαιη οργή και αγανάκτηση τους σχετικά με τη μη ενημέρωση τους (από Συνδικάτο και ΟΑΣΘ) για το δικαίωμα τους στη χρήση της άδειας φροντίδας παιδιών.

 

Ένας νόμος που ισχύει από το 2003 (αρθ.7 ν. 3144 ΦΕΚ1118 Μαΐου 2003) και επικαιροποιήθηκε το Νοέμβρη του 2015 και που δίνει τη δυνατότητα να το λαμβάνει και ο πατέρας ακόμα και αν η μητέρα δεν εργάζεται καθώς και άλλες περιπτώσεις. (βλ. αρθ.38 του νόμου 4342/2015 ΦΕΚ 143 Α 9/2015)

 Εσχάτως μετά από 1,5 χρόνο για να αποφύγει το τσουνάμι των διαμαρτυριών και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα η Γ. Διεύθυνση έβγαλε εγκύκλιο προς όλους τους Οδηγούς.

Γιατί όμως μόνο προς τους Οδηγούς και όχι προς όλους τους εργαζόμενους;;

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι το  έπαιρναν;; Και αν ναι ποιοι, και γιατί δεν ενημερώνονταν οι υπόλοιποι από την υπηρεσία και το Συνδικάτο;; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Φυσικά η πλειοψηφία του Συνδικάτου δεν έχει βγάλει άχνα και παρακολουθεί ατάραχη.

Ωστόσο «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια»…….

Πριν από 10 περίπου χρόνια και μετά από διαμαρτυρία συναδέλφου που ο ΟΑΣΘ δεν του χορηγούσε την άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης παιδιού (4 μέρες το χρόνο – άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984)η ΔΑΣ έθεσε τότε το θέμα προς το προεδρείο του Συνδικάτου για να λάβει την εξής απάντηση:  «εγώ 4 μέρες επιπλέον ρεπό το χρόνο δεν δίνω»!

Παράλληλα η ΔΑΣ έθεσε -μαζί και με άλλα θέματα των εργαζομένων- το συγκεκριμένο στον τότε Γ. Διευθυντή στην πρώτη και….τελευταία συνάντηση που δέχθηκε την παράταξη μας! Στο ερώτημα ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές δεν έχουν κανένα ενδοιασμό: θα χάσουν οι εργαζόμενοι και θα κερδίσει η επιχείρηση !!!

Από όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν το συμπέρασμα ότι αυτοί που δήθεν τους εκπροσωπούν στην πραγματικότητα τους υπονομεύουν και τους πολεμούν και θα πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη οριστικά, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να τους ανατρέψουν για να κερδίσουν όσα δικαιούνται.

Το επόμενο διάστημα η μη ενημέρωση για το δικαίωμα της άδειας φροντίδας παιδιών θα φαντάζει «παιδική χαρά» μπροστά στα τέρατα που θα γίνουν εις βάρος των εργαζομένων με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ από την πλειοψηφία.

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας ισοπεδώσουν!!!!

Προετοιμάζετε εβδομαδιαία εξαήμερη εργασίαενώ οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μειώσεις 3000,4000,5000, ακόμα και πλέον των 6.000 ευρώ το χρόνο στο ετήσιο μεικτό εισόδημα τους. (Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση)

Και όλα αυτά με την πλήρη στήριξη από την πλειοψηφία του Συνδικάτου προς τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας η κατάσταση στον Οργανισμό θα είναι η ίδια και χειρότερη και αποδεικνύετε με την συνεχιζόμενη απληρωσιά και τα όσα συμβαίνουν στην κίνηση και στη συντήρηση με την διάλυση του στόλου των λεωφορείων.

Η καραμέλα με τους «κακούς» μετόχους και την «καλή» κυβέρνηση που θέλει το καλό των εργαζομένων τελείωσε. Να σταματήσει το συνεχιζόμενο αίσχος και να ομαλοποιηθεί τώρα και οριστικά η μισθοδοσία των εργαζομένων!! (και όχι μόνο εν όψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην πόλη)

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ και τα παραμύθια περί «αποιδιωτικοποίηση» του Οργανισμού και να παλέψουν για ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών με κοινωνικό έλεγχο, εργασιακά δικαιώματα, χωρίς μειώσεις μισθών, φθηνό εισιτήριο, τακτική και ασφαλή συγκοινωνία  στην υπηρεσία του λαού.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός