Νεκρή εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου – Στους 18 οι νεκροί εργάτες πανελλαδικά μέσα σε δυο μήνες



Yπέκυψε στα τραύματά της η 30χρονη εργαζόμενη – συμβασιούχος – παρατασιούχος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά το σοβαρό τραυματισμό της νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου στην περιοχή Συκιά στο Κατάκολο Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη βρισκόταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου το οποίο έκανε κίνηση όπισθεν όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από αυτό με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό της από το βαρύ όχημα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου και αφού επενέβη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό της, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή καθώς τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά.

Πρόκειται για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον τομέα της Καθαριότητας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταγράψει ο «Ριζοσπάστης» και το portal 902.gr πρόκειται για τον 18ο νεκρό πανελλαδικά, μέσα σε διάστημα δυο μηνών, γεγονός που αναδεικνύει ξανά ότι οι χώροι δουλειάς και οι συνθήκες εργασίας, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση, τη γενίκευση της «ευελιξίας», εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργατών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός