ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 

ORIGINAL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ,ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ»

Η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η υλοποίηση μνημονιακών νόμων που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα, βρίσκει τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες αποκομμένους απο τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κλάδο των μεταφορών.

Οι πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, και των δήθεν ανεξάρτητων γραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση που πήραν απο κοινού στα γραφεία της ΠΟΣ στις 19 Ιούλη, αδειάζοντας τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς.

Στην ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ δε, οι παρατάξεις (ΣΑΚ-ΕΝΑΝ-ΔΑΚΕ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΗΓΩΝ) παραδίδοντας μαθήματα διάσπασης το πήγαν ένα βήμα παρα πέρα , καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για κοινή στάση εργασίας με τους συναδέλφους του Συνδικάτου της ΕΘΕΛ με το πρόσχημα οτι η κινητοποίηση αφορά την έλλειψη λεωφορείων. Λες και δεν είναι ελλείψεις ανταλλακτικών, λες και δεν είμαστε στην ίδια εταιρεία. Και εν συνεχεία καταψήφισαν με τους ίδιους συσχετισμούς και την πρόταση πάλι της ΔΑΣ ,για υλοποίηση της κοινής απόφασης με την Π.Ο.Σ

Η στάση τους φανερώνει την συνδικαλιστική τους γύμνια και την στήριξή που δίνουν μ αυτόν τον τρόπο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να συνεχίσει την αντεργατική της επίθεση και το ξεπούλημα, να ολοκληρώσει δηλαδή το έργο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Χαρές και πανηγύρια για κάθε εργοδότη !!! Η διάσπαση της διασπάσεως!!!

Την ώρα που οι εργατοπατέρες βάζουν πλάτη βάζοντας τον ενα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, ακόμα και μέσα στην ίδια εταιρεία, το ταξικό κίνημα καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες, κλάδο τον κλάδο, αμαξοστάσιο το αμαξοστάσιο, εργαζόμενο τον εργαζόμενο ,γειτονιά τη γειτονιά,οικοδομώντας την αλλυλεγγύη και την ενότητα, στοιχεία απαραίτητα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μέσα απο το οποίο θα ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική και θα μπούν οι βάσεις για την κάλυψη των συγχρονων αναγκών μας.

Την ώρα που οι εργοδοτικοί μηχανισμοί μεταμφιεσμένοι σε συνδικάτα υψώνουν τοίχη απομόνωσης , αποπολιτικοποίησης και συσκοτισμού γύρω απο τους εργαζόμενους και τα σωματεία, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ συμμετέχουν σε διεθνιστικές δράσεις , δυναμώνωντας τους ταξικούς δεσμούς με άλλους εργαζόμενους.

Οπως έχουμε τονίσει σε τόσες και τόσες ανακοινώσεις, οι πλειοψηφίες που συγκροτούν τα προεδρεία , αλλα και οι τάχα μου ανεξάρτητοι στηρίζουν με τα μπούνια την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική ανάπτυξη . Αυτό που δε λένε όμως, είναι οτι αυτη η ανάπτυξη προυποθέτει ξεπουλημα δημόσιων υποδομών,τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων , λογική κόστος κέρδος κ.λ.π. Και είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι στην περίπτωση ιδιωτικοποίήσεων των αστικών συγκοινωνιών θα το παρουσιάσουν σαν φυσική εξέλιξη, όπως στον ΟΣΕ.

Σας καλούμε να δώσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου στα επιχειρηματικά συμφέροντα ( άμεση η έμμεση).Να αγωνιστούμε για την ανάκτηση των απωλειών μας σε μισθούς και δικαιώματα, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ανανέωση του στόλου και προμήθεια ανταλλακτικών, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για μείωση της τιμής του εισιτηρίου και ελεύθερη μετακίνηση των μαθητών ,φοιτητών,σπουδαστών και ανέργων.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός