Nέα αντεργατικά μέτρα ζητούν οι εκπρόσωποι των ισχυρότερων μονοπωλιακών ομίλων της Ευρωζώνης



Στρατηγική των μονοπωλίων η «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας

Αποκαλυπτική η ΕΚΤ για τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προτάσσουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ευρωζώνης

  • «Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στις εθνικές αγορές εργασίας» ζητούν οι εκπρόσωποι των ισχυρότερων μονοπωλιακών ομίλων της Ευρωζώνης, σε έρευνα που διενέργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να αποτυπώσει τη στρατηγική του κεφαλαίου σε ό,τι αφορά τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» των κρατών – μελών στα Εργασιακά.
  • Την ώρα που η κυβέρνηση διακινεί το παραμύθι της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», η ΕΚΤ αποτυπώνει ως άμεσες προτεραιότητες των μονοπωλίων τις παρεμβάσεις για περισσότερη «ευελιξία στην αγορά εργασίας», την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση της χρήσης συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης και τη «λιγότερο αυστηρή νομοθεσία» για την προστασία της απασχόλησης.
  • Παράλληλα, στο Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας «ξεχωρίζει» η συζήτηση για το πώς θα μειωθούν περαιτέρω οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται από την εργοδοσία, ως επιπλέον μέτρο για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός