Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Από 13 έως 22 Οκτώβρη η έκθεση εικαστικών τεχνών «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο»Με κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» και με τη συμμετοχή πάνω από 200 εικαστικών καλλιτεχνών, διοργανώνεται φέτος για δέκατη χρονιά η έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 έως 22 Οκτώβρη και θα φιλοξενηθεί στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

Την έκθεση διοργανώνουν η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Περα(Σ)Μα», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας – Κερατσινίου και φέτος έχει θέμα το «Πόλεμος-Προσφυγιά».

Στο πλαίσιό της θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες – συζητήσεις και εργαστήρια για παιδιά. (Αναλυτικά το πρόγραμμα στα συνημμένα)

Στο κάλεσμά τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιστρατεύουμε τη γνώση, το συναίσθημα, την τέχνη μας, και δημιουργούμε καλλιτεχνικό έργο, εμπνεόμενοι από την εργατική τάξη και τους αγώνες της, απευθυνόμενοι σε αυτή.

Αφουγκραζόμαστε την όξυνση της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που συνεπάγεται, και με κεντρικό θέμα της έκθεσης ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, δίνουμε το στίγμα μας.

Aντιπαλεύουμε την «αποδοχή» της φρίκης του πολέμου και διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό – φασισμό».

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ
PDF icon programma.pdf

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 367024Συνολικές αναγνώσεις:
  • 203Αναγνώσεις σήμερα:
  • 185006Συνολικοί επισκέπτες:
  • 179Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ