ΟΡΧΗΣΤΡΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: «Θεσσαλικός Κύκλος» στην έκθεση «Άνθρωποι – Χρώμα + Σίδερο»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Θεσσαλικός Κύκλος» παρουσιάζουν η ορχήστρα, χορωδία και θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, αύριο Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 9 το βράδυ, στην έκθεση με τίτλο «Άνθρωποι – Χρώμα + Σίδερο» στο Εργοστάσιο ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Οκτώβρη και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται πως διοργανωτές είναι η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Επίσης, στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 240 καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, χαράκτες) και θα έχουν κύριο θέμα τον πόλεμο και τη μετανάστευση.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων μέχρι το τέλος της έκθεσης στις 22 Οκτώβρη. Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη: 20.30 Προβολή ταινίας «Κάτω από τις Βόμβες» (Sous Les Bombes) Γαλλο-λιβανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Αρακτίνγκι, διάρκεια 98′.

Την Παρασκευή 20 Οκτώβρη: 21.00 Θεατρική παράσταση «Θεσσαλικός κύκλος», σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και ποίηση Κώστα Βίρβου, από τη θεατρική ομάδα, τη χορωδία και την ορχήστρα του ΠΑΜΕ. Τα κείμενα, ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης, έχει γράψει ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Το Σάββατο 21 Οκτώβρη: 19.00 Συζήτηση «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων» και στις 21.00 συναυλία με τους «KollectivΑ» και «Altera Vita».

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη: 19.00 Συζήτηση «H παρέμβαση του κεφαλαίου στην τέχνη – οι συνέπειες», 21.00 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτώβρη 10.00-13.00.

Στο χώρο θα γίνονται ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης (επικοινωνία: ekthesi.perasma@gmail.com).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός