Τραγούδια του Μίκη με συμφωνικό ήχο



Μετά από προετοιμασία δύο χρόνων ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη με συμφωνικό ήχο. Ο Γιάννης Μπελώνης, συνεργάτης επί μία δεκαετία του συνθέτη και της Ορχήστρας του, υπογράφει την ενορχήστρωση. Ερμηνεύει η Μπέττυ Χαρλαύτη.

Ο νέος δίσκος, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του οποίου έγινε πριν λίγες μέρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, περιλαμβάνει σημαντικές συμμετοχές και ανέκδοτα τραγούδια που ακούγονται για πρώτη φορά από την Μπέττυ Χαρλαύτη, τη μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της που βρέθηκε σταθερά κοντά στο συνθέτη και τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια. Η νεαρή μεσόφωνος, που καταγράφει ήδη στις εμφανίσεις της προσωπικές συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική, σε συνεργασία και με τον Γιάννη Μπελώνη, αυτήν τη φορά συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Συμμετέχουν ο Livaneli και η Μαρία Φαραντούρη, εμβληματικοί συνοδοιπόροι του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και ο Γιώργος Περρής, ερμηνευτής με διεθνή καριέρα.

Η ηχογράφηση και επεξεργασία του ηχητικού υλικού πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Στάθης Σούλης. Το ανέκδοτο τραγούδι «Θέλω να τραγουδήσω» («Με το αίμα»), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, κέρδισε ήδη τις καρδιές των ακροατών, όταν κυκλοφόρησε ως προάγγελος της δισκογραφικής αυτής δουλειάς, σε αποκλειστικότητα από την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός