ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Στο «Τελευταίο Σημείωμα» οι μαθητές των Λυκείων



Την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο Σημείωμα» παρακολούθησαν την Τετάρτη 15 Νοέμβρη οι μαθητές των Λυκείων της Καισαριανής στον κινηματογράφο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στους Αμπελόκηπους, σε μία ειδική προβολή που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του σκηνοθέτη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη και του Δήμου Καισαριανής.

Σημειώνεται πως το «παρών»  έδωσαν ο Π. Βούλγαρης, η Ι. Καρυστιάνη, οι ηθοποιοί της ταινίας Λουκάς Κυριαζής και Βασίλης Κουκαλάνι, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης που υπογράφει τη μουσική, ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κανέλλα Γεωργοπούλου.

Σκοπός της προβολής ήταν η επαφή της νεολαίας της πόλης με την ιστορία του τόπου τους, ώστε μέσα από την Έβδομη Τέχνη να μάθουν για τις εκτελέσεις στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ένα χώρο που καθημερινά περνούν για να πάνε στο σχολείο.

Πριν την έναρξη της ταινίας ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος ευχαρίστησε τον Παντελή Βούλγαρη και τη σεναριογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη για το τολμηρό εγχείρημα να δημιουργήσουν μια ταινία που καταπιάνεται με ένα τόσο συγκλονιστικό θέμα, τονίζοντας παράλληλα πως η ιστορία του Σκοπευτηρίου για την πόλη, με την εκτέλεση πάνω από 750 αγωνιστών, με κορυφαία αυτή της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών την 1η Μάη του 1944, έχει σημαδέψει την ιστορία της Καισαριανής. Επίσης, είπε πως γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντική η συμβολή της ταινίας στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας στο σήμερα και κυρίως στη νεολαία, που πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της πόλης που ζει, να την ερευνά και να διδάσκεται από αυτήν.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή η σημερινή, γιατί πλήθος νέων θα παρακολουθήσουν την ταινία, που αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της.

Αμέσως μετά την προβολή ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους συντελεστές του έργου και τους μαθητές να ρωτούν για τις πηγές της ταινίας, τη διαδικασία της κινηματογράφησης, αλλά και για τα συναισθήματα που ένιωσαν οι ηθοποιοί ερμηνεύοντας τους ρόλους τους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός