ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Βασίλη Βλασίδη



Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Βασίλη Βλασίδη, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πετρούπολης (Εθνικής Αντιστάσεως 61). Τα εγκαίνια γίνονται, σήμερα Σάββατο, στις 19.00, όπου θα παρουσιαστεί και το λεύκωμα με έργα του Β. Βλασίδη. Θα μιλήσουν οι Κώστας Λυγιαζής, συγγραφέας – εκδότης του λευκώματος και υπεύθυνος επιμέλειας της έκθεσης, και Γρηγόρης Αναγνώστου, τελειόφοιτος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ποιήματα του Β. Βλασίδη θα απαγγείλει η Ανεζούλα Κατσιμπίρη.

Ο Βασίλης Βλασίδης ανήκει σε αυτήν τη γενιά των εικαστικών που με την τέχνη τους αποτύπωσαν τις πιο μεγάλες στιγμές του λαού μας και στρατεύτηκαν με το δίκιο της εργατικής τάξης. Δεν δημιούργησαν αποκομμένοι από την κοινωνία, αλλά συνδέθηκαν και εξέφρασαν τους βαθύτερους πόθους της. Δεν είναι τυχαίο, ότι στα συνολικά 10 χρόνια εξορίας που πέρασε, δημιούργησε το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι του έργου του, εκεί άλλωστε αναδείχθηκε και το μεγάλο του ταλέντο στη ζωγραφική.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός