Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Οταν κελαηδάνε τα πουλάκια…ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΦαίνεται πως τις τελευταίες μέρες κελαηδάνε πολλά πουλάκια στο διαδίκτυο. Και αποκαλύπτουν ότι κάποια άλλα κελαηδίσματα, τα περίφημα «tweets» (από το «twitter»), που υποτίθεται πως είναι απλά μία αυθόρμητη, σύντομη αντίδραση κάποιου προσώπου για ένα γεγονός, δεν είναι και τόσο «αθώα», καθώς πολλά απ’ αυτά κρύβουν πίσω τους «σκοτεινούς» προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, που λειτουργούν επί πληρωμή. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, αποκαλύπτεται ότι έμμισθοι λογαριασμοί γράφουν «tweets» προς 60 λεπτά του ευρώ το καθένα. Και πως οι ίδιοι λογαριασμοί πότε αποθεώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, πότε τη Χρυσή Αυγή, πότε τη ΝΔ (για τους μυημένους, οι της ΝΔ είναι οι πρώτοι διδάξαντες), ανάλογα προφανώς με το πού θέλουν να στρέψουν τη συμπάθεια του λαού και να αποπροσανατολίσουν από το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων.

***

Τι αποκαλύπτεται; Αντιγράφουμε από σχετικά ρεπορτάζ:

«Γνωστά accounts, φαίνεται ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν τον υποστήριζαν με μένος, εξαπολύοντας, μάλιστα, συχνά χυδαίες και προσωπικές επιθέσεις.

(…) Ενας εξ αυτών με την επωνυμία Spider-man @PeterParker_83 φαίνεται να ρίχνει άπλετο φως σ’ ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, καθώς περί αυτού πρόκειται, αν ο ισχυρισμός του ευσταθεί. Εν μέσω μίας σύγκρουσης με τους πρώην συντρόφους του, αποκάλυψε ότι όχι απλά βρισκόταν σε έμμισθη υπηρεσία, αλλά μάλιστα πληρωνόταν 0,60 λεπτά το τουίτ. Πριν σπεύσει κανείς να χαρακτηρίσει το ποσό ευτελές, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος, αλλά και πολλοί ακόμα, γράφουν εκατοντάδες τουίτς την ημέρα, οπότε αξίζει κανείς να κάνει τον λογαριασμό.

(…) Η αποκάλυψη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς πρωτοκλασάτους χρήστες να μπαίνουν στο παιχνίδι και να κατονομάζει ο ένας τον άλλον (Γερογκρινιάρης, Yiastra, Κανέκος, Δραχμend, ο Al-Auh-Andro@ και άλλους) ότι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Αλλοι απάντησαν, χαρακτηρίζοντάς τον συκοφάντη και απαιτώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο Εddie@N0nServ1am, ο οποίος έβγαλε στη φόρα κάποια παλαιότερα τουίτ του χρήστη Yiastra, όταν το 2012 ο σημερινός ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ υμνούσε τη Χρυσή Αυγή!».

Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα, ότι τα σχετικά «tweets» που σιγοντάρουν τη Χρυσή Αυγή το 2012, έχουν επίσης δημοσιοποιηθεί, ενώ σε κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο έχουν τοποθετηθεί δίπλα – δίπλα με αυτά που τώρα υμνούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

***

Με αφορμή τα παραπάνω, θυμίζουμε μία παλιότερη μαρτυρία που είχε δημοσιοποιηθεί σχετικά με το ίδιο θέμα και είχε επίσης προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις: Ελεγε, λοιπόν, ένας από αυτούς που είχαν ενταχθεί σε τέτοιους μηχανισμούς: «Ημουν αρκετά ενεργός στο Twitter και έτσι προέκυψε η συνεργασία, αρχικά με υποψήφιο και μετέπειτα στην «ομάδα» του κόμματος. Δεν ήμουν των ίδιων πεποιθήσεων με τον υποψήφιο, αλλά δεν με πείραζε. Ηθελα απλά να κάνω τη δουλειά και να πληρώνομαι με «μαύρα» 200-250 ευρώ/μήνα, για 6ήμερη εργασία 4-5 ωρών την ημέρα».

Ορισμένοι τέτοιου είδους «μπράβοι» του διαδικτύου επιτίθενται για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ΚΚΕ, φτάνοντας βεβαίως σε απίστευτες χυδαιότητες. Με την ίδια βέβαια ευκολία που παλιότερα έκαναν την ίδια δουλειά για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής.

Η μίσθωση προπαγανδιστικών μηχανισμών στο διαδίκτυο από αστικές πολιτικές δυνάμεις, επιχειρηματικά συμφέροντα, το trollάρισμα και η διάδοση ψεύτικων ειδήσεων πρέπει να κάνουν κάθε έναν και κάθε μία επιφυλακτικούς, δύσπιστους και αρνητικούς στους τόνους λάσπης που αλληλοεκτοξεύονται. Φανερώνουν, επίσης, ότι οι συγγένειες ανάμεσα στο αστικό πολιτικό προσωπικό είναι τέτοιες ώστε εύκολα, χωρίς να αλλάξουν πολλά, τη μια μέρα ο ένας να το παίζει χρυσαυγίτης και την άλλη μέρα ΣΥΡΙΖΑίος. Αλλωστε, ειδικά όσον αφορά τον αντικομμουνισμό, την επίθεση στο ΚΚΕ, δεν διαφέρει και πολύ η επιχειρηματολογία τους.

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις, δεδομένου ότι τώρα, τα πουλάκια που κελαηδάνε, ξέρουν καλά τη δουλειά και έχουν πλούσιο παρελθόν. Βεβαίως, αναδεικνύεται ένα ευρύτερο ζήτημα, ότι το διαδίκτυο, που εμφανίζεται ως χώρος αδέσμευτος και ανεξάρτητος, ελέγχεται άμεσα και έμμεσα από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μηχανισμούς της αστικής εξουσίας, που μισθώνοντας χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια χρήστες, διαμορφώνουν «αυθόρμητα» και δήθεν «από τα κάτω» την αντίληψη για τα πράγματα που αυτοί θέλουν!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 741868Συνολικές αναγνώσεις:
  • 155Αναγνώσεις σήμερα:
  • 343511Συνολικοί επισκέπτες:
  • 108Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ