Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΥΕΜΕΝΗ: Ο ΟΗΕ διαπιστώνει τις σφαγές αμάχωνΟ συνασπισμός χωρών που εξαπολύει από το Μάρτη του 2015 ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία σκότωσε τουλάχιστον 109 αμάχους σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε τις 10 τελευταίες μέρες. Αυτό παραδέχτηκε χτες ο συντονιστής του ΟΗΕ στην Υεμένη Τζέιμι Μακγκόλντρικ, τονίζοντας ότι από τους 109 ανθρώπους, οι 54 σκοτώθηκαν σε λαϊκή αγορά σε ώρα αιχμής και άλλοι 14 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας σ’ ένα αγρόκτημα.

Ο Μακγκόλντρικ χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Υεμένη «μάταιο και παράλογο», ερμηνεύοντας τις σφαγές αμάχων σαν «πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που όλα τα μέρη, περιλαμβανομένου του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού, συνεχίζουν να επιδεικνύουν… με αποτέλεσμα την καταστροφή της χώρας και τα ανυπολόγιστα βάσανα του λαού της». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βάσει «διεθνούς δικαίου», τα εμπόλεμα μέρη δεν πρέπει να βάζουν στο στόχαστρο της επίθεσης αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, επαναλαμβάνοντας πως ο πόλεμος στην Υεμένη δεν μπορεί να διευθετηθεί με τα όπλα, αλλά μόνο με τη διαπραγμάτευση. Ωστόσο, παρά τα ευχολόγια η πραγματικότητα είναι ότι και αυτή η επέμβαση γίνεται για τη διασφάλιση πλεονεκτημάτων σε μια κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 391824Συνολικές αναγνώσεις:
  • 37Αναγνώσεις σήμερα:
  • 203939Συνολικοί επισκέπτες:
  • 37Επισκέπτες σήμερα:
  • 3Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ