ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ: «Φαουστουπής (Ρουμπελστίλτσκιν)» από το Εργαστήρι Μαιρηβή



Μια παράσταση κουκλοθέατρου για όλες τις ηλικίες. Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» παρουσιάζει στο χώρο του (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή) την παράσταση «Φαουστουπής (Ρουμπελστίλτσκιν)» των αδελφών Γκριμ με μουσική του Λουδοβίκου των Ανωγείων. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 28 Γενάρη και 4, 11 Φλεβάρη στις 12.00. Επίσης, παραστάσεις πραγματοποιούνται τις καθημερινές για σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πριν από κάθε παράσταση, τα παιδιά μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κούκλας που λειτουργεί.

Είναι μικροσκοπικός, αναιδέστατος, αινιγματικός και σπιρτόζος.Πραγματοποιεί κάθε σου ευχή αλλά μπορεί να σου πάρει ότι αγαπάς και πιο πολύ. Είναι ένα αίνιγμα, μια τρέλα και μια ζαβολιά. Είναι ένα ψέμα που την αλήθεια κυνηγά. Το όνομα του ποιος θα το βρει; Κανείς δεν ξέρει πως τον λεν «Φαουστουπή»!

Η ιστορία του «Φαουστουπή» χάνεται στα 1808, όταν τυχαία την ανακάλυψαν και την πρόσθεσαν στη συλλογή τους οι θρυλικοί παραμυθάδες αδελφοί Γκριμ. Το παραμύθι κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές και μιλά και για τον κίνδυνο της φιλοδοξίας και της καύχησης…

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Κάθε κούκλα είναι μοναδική, με πρόσωπα και άκρα γλυπτά, από ξυλοπολτό. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους, ενώ τα άκρα τους με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων κάθε χαρακτήρα.

Συντελεστές της παράστασης: Κουκλοθεατρική ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θοδωρής Κορόζης. Κείμενο: Ισμήνη Καμπανέλλη, Μαιρηβή Γεωργιάδου. Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου. Τεχνική επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα. Μουσική: Λουδοβίκος των Ανωγείων. Μουσική επεξεργασία – ενορχήστρωση: Γιώργος Παυλάκος.

Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062

«Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός