ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ 23η ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ: Καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση



Με επιστολή τους, στρατευμένοι που υπηρετούν στην 23η Επιλαρχία αναγνωρίσεως του στρατοπέδου «Κανδυλάπτη» καλούν σε συμμετοχή στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση, την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη:

«Εμείς, φαντάροι από την 23η Επιλαρχία Υποστηρίξεως (23η ΕΥΠ) του στρατοπέδου «Κανδυλάπτη», στηρίζουμε το συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη, που καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης και εργατικά σωματεία από τον Εβρο και όλες τις γύρω περιοχές. Λέμε και μεις ένα μεγάλο όχι στη δημιουργία και εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη!

Είναι φονιάδες και δεν τους θέλουμε εδώ ούτε εμείς, που αρνηθήκαμε να τους φυλάξουμε πριν λίγο καιρό, ούτε και ο λαός της Αλεξανδρούπολης που βγήκε στο δρόμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι δύναμη προστασίας των λαών, αλλά δύναμη που δημιουργεί πολέμους και προσφυγιά. Ξέρουμε πολύ καλά, έχουμε γνώση, έχουμε δει τη δράση του ΝΑΤΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο ανθρωπίνων ψυχών, λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή και τις γύρω περιοχές. Δεν μας προστατεύουν, αλλά φέρνουν πιο κοντά επικίνδυνα σενάρια για εμάς και τις οικογένειές μας. Μας βάζουν ολοένα και πιο βαθιά σε επικίνδυνα παιχνίδια και ανταγωνισμούς, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τα σύννεφα του πολέμου. Εμείς σαν φαντάροι λέμε ότι δεν έχουμε καμία δουλειά ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε σε όλους αυτούς τους ανταγωνισμούς. Βρισκόμαστε στο στρατό για να υπερασπίσουμε τα σύνορα της χώρας και τις οικογένειές μας και τίποτα παραπάνω, την ίδια στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσής μας δεν είναι και οι καλύτερες, μιας και ήδη από πριν μπούμε στο στρατό, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και έχουμε νιώσει τι θα πει κρίση, φτώχεια, ανεργία, εργασιακή περιπλάνηση.

Καλούμε όλους τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς από όλες τις μονάδες και τα στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, να πουν όχι στη δημιουργία της ΝΑΤΟικής βάσης, κόντρα ακόμα και στο φόβο ή σε πιθανούς εκβιασμούς!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός