Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΗΠΑ Αρνούνται χορήγηση άδειας εισόδου στον γενικό γραμματέα της ΠΣΟ  Καμία απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία

Την άρνηση χορήγησης εισόδου στις ΗΠΑ στον γενικό γραμματέα της, Γιώργο Μαυρίκο, καταγγέλλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).

Το αίτημα για χορήγηση άδειας αφορούσε προγραμματισμένη επίσκεψη του Γ. Μαυρίκου στις ΗΠΑ τον προσεχή Μάρτη, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ως μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΣΟ, και να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών και φίλων της ΠΣΟ, τον ίδιο μήνα, στο Λος Αντζελες.

Ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση άδειας, η ΠΣΟ συνάντησε την άρνηση των αρμόδιων κρατικών αρχών των ΗΠΑ.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έχουν απευθυνθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χωρίς να λάβουν θετική απάντηση, ενώ έχουν ενημερώσει με επιστολή τους τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, χωρίς να πάρουν καμία απάντηση από το υπουργείο. Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ρεξ Τίλερσον, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί θετική λύση στο πρόβλημα.

Η αίτηση στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Αδειας» (Electronic System for Travel Authorization – ESTA), το διαδικτυακό σύστημα μέσα από το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ προ-ελέγχει τους ταξιδιώτες, ήταν αρνητική. Ενώ η διαδικασία αυτή ακολουθείται για όσους προέρχονται από τις χώρες του Προγράμματος Κατάργησης Βίζα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, με βάση την νομοθεσία των ΗΠΑ (Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015) εξαιρούνται άτομα που έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε μια σειρά χώρες, όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία και άλλες.

«Στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ δεν είναι αρεστή η συνεπής αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή γραμμή της ΠΣΟ, και νομίζουν ότι με αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις θα σταματήσουν τη διεθνιστική μας δράση υπέρ των λαών που αγωνίζονται για να αποφασίζουν μόνοι τους, ελεύθερα και δημοκρατικά, για το παρόν και το μέλλον τους», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής συνδικαλιστική οργάνωση, με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου. Από την ίδρυσή της, τον Οκτώβρη του 1945 έως σήμερα, είναι δημόσια και γνωστή η ιστορία της. Ποτέ δεν προσκύνησε τους ιμπεριαλιστές. Ποτέ δεν προσκύνησε τις πολυεθνικές. Ούτε τώρα θα πουλήσει την ιστορία της», ξεκαθαρίζει.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για αντιδημοκρατικούς κανόνες, αυθαίρετους περιορισμούς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να πάρουν θέση για το ζήτημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στον νόμιμο εκπρόσωπο της ΠΣΟ στη χώρα όπου εδρεύει ο Οργανισμός.

Η ΠΣΟ ζητά «να χορηγηθεί νόμιμη βίζα στον γενικό γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών της», και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους των ΗΠΑ ότι «ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα όποια εμπόδια, η ΠΣΟ θα σταθεί δίπλα τους στους δίκαιους αγώνες τους. Ο διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι τα ανίκητα όπλα των εργαζομένων και των λαών».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 401686Συνολικές αναγνώσεις:
  • 39Αναγνώσεις σήμερα:
  • 211355Συνολικοί επισκέπτες:
  • 32Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ