ΛΑΡΙΣΑ: Διαμαρτυρία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ενάντια στη χρήση της μαγνητικής κάρτας (ΦΩΤΟ)



Διαμαρτυρία στην ηλεκτρονική πύλη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στο Αλκαζάρ, στη Λάρισα, πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα για Δημόσιες και Δωρεάν Αθλητικές Εγκαταστάσεις για όλους ενάντια στη χρήση της μαγνητικής κάρτας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνεχίζουμε εδώ και μια βδομάδα από τη λειτουργία του μέτρου να ανοίγουμε τους χώρους της αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων, κρατώντας ανοιχτά τα γυμναστήρια για όλους, κόντρα στην τρομοκρατία που καλλιεργεί μέσω διαρροών η ΔΕ του ΕΑΚ για κλήση της αστυνομίας. Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΔΕ του ΕΑΚ, που παραδέχθηκε δημόσια την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος για όσους θέλουν, θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ αυτόν τον τρόπο λειτουργίας για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουμε δημοσιοποιήσει.

Η στοχοποίηση που γίνεται στα Βαρέα Αθλήματα υποδηλώνει και τους “μύχιους πόθους” ορισμένων που εποφθαλμιούν να κάνουν “μαγαζάκι τους” τα κλειστά γυμναστήρια. Επομένως, η μαγνητική κάρτα δεν έρχεται για να “ελέγξει”, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος και η ΔΕ. του ΕΑΚΛ, αλλά για να διευκολύνει την είσοδο “εργολάβων του αθλητισμού” στο χώρο και σε μια πορεία να πετάξει έξω τα μικρά σωματεία, που δεν είναι “παραγωγικά” και δεν φέρνουν τα ανάλογα έσοδα στα ταμεία.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε ενημερώσει όλα τα σωματεία της Βαρέων αλλά και αυτά του στίβου για τις προθέσεις μας. Επίσης υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις στήριξης των αιτημάτων μας από το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο. Τα σωματεία έχουν αρχίσει να στέλνουν τα στοιχεία που ζητάει η ΓΓΑ (όπως προπονητές, μέλη ΔΣ, λίστα αθλητών) όχι όμως για την έκδοση καρτών τις οποίες και δεν θα παραλάβουμε αν τυχόν εκδοθούν. Επιμένουμε ότι πρέπει η ΔΕ να ανοίξει επίσημα όλες τις πόρτες των γυμναστηρίων και των αθλητικών χώρων για είναι η πρόσβαση ελεύθερη.

Αρνούμαστε να υπογράψουμε σύμβαση παραχώρησης με το ΕΑΚ και κατ’ επέκταση με τη ΓΓΑ που λέει ότι αποδεχόμαστε να πληρώνουμε ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων του γυμναστηρίου. Έχουμε πληρώσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια με τη φορολογία και τα διάφορα χαράτσια, επομένως δεν δεχόμαστε να μας φορτώσουν άλλο ένα. Το δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι τα αθλητικά σωματεία δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επομένως δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις. Καλούμε την ΔΕ να επανεξετάσει την πρόθεσή της να προσθέσει νέα κάγκελα στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων μετατρέποντάς την σε πραγματική φυλακή.

Για όλους αυτούς τους λόγους η επιτροπή αγώνα που στηρίζεται από αθλητές, γονείς, προπονητές, μέλη ΔΣ αθλητικών σωματείων, καλούμε όλους όσοι προβληματίζονται γι’ αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βάζει περισσότερα εμπόδια στην άθληση, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα για επιβολή νέου αντίτιμου από την ΔΕ του ΕΑΚ στη χρήση των χώρων. Να επιβάλουν την ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, που δεν επιτυγχάνεται από την παρακολούθηση και το φακέλωμα όσων χρησιμοποιούν τους χώρους, αλλά με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και γενναία αύξηση των κονδυλίων, με εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού Α΄ βοηθειών και του ανάλογου εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα εντός αγωνιστικών χώρων από τέτοιες ελλείψεις.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση της μαγνητικής κάρτας που ανοίγει το δρόμο στην καθολική επιβολή αντιτίμου και μαζικού φακελώματος των αθλούμενων.
Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΕΑΚ στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών του. Άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του.
Να φτιαχτούν υποδομές για τα ΑΜΕΑ και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό) για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους.
Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.
Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε Αλκαζάρ και Νεάπολη για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους.
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αθλούμενων με τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε χώρο άθλησης, όπως και του κατάλληλα εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός