«ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και μετά το τέλος του προγράμματος



Οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Reuters» η επικεφαλής του «Υπερταμείου» Ιδιωτικοποιήσεων (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) Ρ. Αικατερινάρη.    

«Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω οποιονδήποτε κίνδυνο σήμερα», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος για τις ιδιωτικοποιήσεις τους επόμενους μήνες και μετά τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα υπαναχωρήσει από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μετά το τέλος του προγράμματος και περιμένει από τις κρατικές εταιρείες να υποβάλουν επιχειρησιακά σχέδια έως τον Απρίλη για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Το «Reuters» υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να αντλήσει 3 δισ. ευρώ έως το 2019 από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα τη διαδικασία πώλησης κρατικών ποσοστών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στη ΔΕΠΑ και στα «Ελληνικά Πετρέλαια».

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει έως τον Ιούνη να έχει ολοκληρώσει την ενοικίαση μιας μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, την πώληση της ΔΕΣΦΑ (του διαχειριστή φυσικού αερίου) και την έναρξη της διαδικασίας πώλησης ή την τιτλοποίηση ποσοστού της ΔΕΗ, ενώ αργότερα θα πουλήσει μειοψηφικά ποσοστά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός