ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: «Πέταξαν στο δρόμο» τα βαρέα αθλήματα, καταγγέλλουν σωματεία και αθλητές



Από τη συγκέντρωση έξω από το ΕΑΚ Λάρισας

Από τη συγκέντρωση έξω από το ΕΑΚ Λάρισας


Η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ) «πέταξε στο δρόμο» τα σωματεία και τους αθλητές των βαρέων αθλημάτων, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα που σύστησαν τα σωματεία και οι αθλητές, αφότου βρήκαν την αίθουσα όπου γυμνάζονταν, κλειδωμένη επ’ αόριστο κατ’ εντολή της διοίκησης.

Για το θέμα αυτό προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση – συνέλευση έξω από το ΕΑΚ όπου αποφασίστηκε από αύριο και κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα να βρίσκονται μπροστά στις πύλες του ΕΑΚΛ για να διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στις μαγνητικές κάρτες και το χαράτσωμα των αθλούμενων και να απαιτήσουν να ανοίξει τώρα η Βαρέων Αθλημάτων.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία «εν μέσω αγωνιστικής περιόδου και ενώ αυτή και τις επόμενες εβδομάδες διεξάγονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα σε πάλη, πυγμαχία και άρση βαρών, η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του ΕΑΚ αποφάσισε να κλειδώσει επ’ αόριστο την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων και να πετάξει στο δρόμο τα σωματεία και τους αθλητές. Μια απόφαση την οποία αρνήθηκε με διάφορα τερτίπια να παραδώσει εγγράφως στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων. Η εκδικητική και αυθαίρετη αυτή απόφαση της ΔΕ έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεών της, όπου με πανομοιότυπο τρόπο προσπάθησε να επιβάλει την λειτουργία της μαγνητικής κάρτας. Την χρήση της οποίας παρεμπιπτόντως έχουν καταδικάσει με ομόφωνες αποφάσεις τους το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Παρόλα αυτά η ΔΕ επιμένει τιμωρητικά και για παραδειγματισμό απέναντι στα σωματεία που αρνήθηκαν να υπογράψουν συμφωνητικά παραχώρησης που τους επιβάλλουν να πληρώνουν για τη χρήση των χώρων. Όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ιδιαίτερα αυτά τα αθλητικά σωματεία όχι μόνο δεν είναι επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα μόλις και μετά βίας συγκεντρώνουν τα απαραίτητα χρήματα κάθε φορά για να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Μ’ αυτή την απόφαση τιμωρούν τη νεολαία της πόλης γιατί αρνείται να δεχθεί να τις επιβάλουν ένα ακόμη χαράτσι, αυτή τη φορά στον αθλητισμό. Τιμωρούν τα νέα ζευγάρια, ασκώντας μάλιστα κάθε τρομοκρατικό μέσο, για να τους αναγκάσουν σκύψουν το κεφάλι σε πολιτικές που τους επιβάλλουν να βάζουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη για την άθληση των παιδιών τους. Τους το δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω απέναντι στο δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στα γήπεδα για όλους.

Είναι ψέμα ότι τα σωματεία δεν θέλουν να υπάρχει έλεγχος. Ήδη έχουν αρχίσει να προσκομίζουν στην υπηρεσία τα απαραίτητα έγγραφα που ζητάει η ΓΓΑ. Επίσης, αποτελεί πρόσχημα ότι η ΔΕ αναγκάστηκε λόγο των «δολιοφθορών» να προβεί σ’ αυτή την απόφαση. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες μας είχαν διαμηνύσει από την Παρασκευή 16/2 για τις προθέσεις της ΔΕ να κλειδώσει τη Βαρέων. Άρα πρόκειται για προειλημμένη απόφαση.

Καλούμε όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, αλλά και άλλους μαζικούς φορείς (ενώσεις γονέων, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι κ.τ.λ.) που διαφωνούν με αυτή την τακτική της ΔΕ του ΕΑΚ να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Επίσης, καλούμε να πάρουνε θέση απέναντι σ’ αυτό το έγκλημα που συντελείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Δήμαρχος, όπως και οι βουλευτές και τα κόμματα της πόλης, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σήμερα πετάνε στο δρόμο τα βαρέα αθλήματα, αναρωτιόμαστε αύριο ποιανού σειρά έρχεται;».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός