«Το ρομάντζο της πεντάρας» στην «Αλκυονίδα»



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Το Ρομάντζο της Πεντάρας», ένα μουσικό αναλόγιο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και σε μουσική του Κουρτ Βάιλ, σε ενορχήστρωση και επιμέλεια της Βύνης Φουντά, παρουσιάζεται την Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 21.00, στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης «Αλκυονίς New Star Art Cinema» (Ιουλιανού 42, Πλατεία Βικτωρίας).

«Το Ρομάντζο της Πεντάρας» γράφτηκε στην εξορία και εκδόθηκε το 1934, έξι χρόνια μετά την «Όπερα της Πεντάρας» κι ενώ είχε μεσολαβήσει η μελέτη και η προσχώρηση του Μπρεχτ στο μαρξισμό, αλλά και η άνοδος του φασισμού, που αποκάλυπτε τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Μακήθ, εγκληματίας με σκοτεινή δράση, συχνάζει σε καταγώγια, έχει ύποπτες συναναστροφές στα μπορντέλα και… έξι χρόνια μετά την «Οπερα της Πεντάρας», ο Μπρεχτ βγάζει τον πρωταγωνιστή του από την αφάνεια, του φορά λευκά γάντια, ημίψηλο καπέλο, του δίνει προφίλ επιχειρηματία και τον κάνει ήρωα του μυθιστορήματος «Το Ρομάντζο της Πεντάρας».

Μακήθ: Νίκος Στεφάνου

Αφηγήτρια: Ζωή Ναλμπάντη

Γυναικεία φωνή: Ζωή Ναλμπάντη

Πιάνο: Βύνη Φουντά

Φλάουτο: Νίκος Κατριτζιδάκης

Κοντραμπάσο: Γιάννης Χαρμπίλας

Κρουστά: Μιχάλης Διακογιώργης

Αγγλικό κόρνο: Δημήτρης Σιδερής

Ενορχήστρωση-μεταγραφή-προσαρμογή κειμένων: Βύνη Φουντά.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός