ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2018: Σημαντικές παραστάσεις θα επαναληφθούν και φέτος το καλοκαίρι



Από την παράσταση «Πέρσες»

Από την παράσταση «Πέρσες»


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών 2018 θα επαναληφθούν τέσσερις παραστάσεις που άφησαν έντονα το στίγμα τους το περσινό καλοκαίρι. Η επανάληψη των τεσσάρων παραστάσεων γίνεται κατ’ απαίτηση του κοινού, ώστε να τις δουν όσοι δεν τις πρόλαβαν και να τις απολαύσουν ξανά όσοι θέλουν.

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

«Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου», στην Πειραιώς 260 – «Χώρο Δ», στις 1, 2, 3, 4 και 5 Ιούνη. Παράσταση εμπνευσμένη από το μπεκετικό σύμπαν, σε σύλληψη – σκηνοθεσία – σκηνικά του Δημήτρη Κουρτάκη. Ερμηνεύει ο Άρης Σερβετάλης.
Το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ υπήρξε η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο σκηνικό σύμπαν. Όλη η δράση της παράστασης εκτυλίσσεται μέσα σε μία εντυπωσιακή σκηνική κατασκευή, ένα διώροφο κτίσμα που έχει στηθεί στο μέσον του «Χώρου Δ» της Πειραιώς 260.

«Εθνικός Κήπος», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 8 Ιούνη μέχρι την 1η Ιούλη, στις 19.00. Σημείο συνάντησης και έναρξη της διαδρομής είναι η κεντρική είσοδος του Εθνικού Κήπου (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 1).
Μια ποιητική διαδρομή με υλικό, κείμενα και ντοκουμέντα γύρω από τις μαρμάρινες μορφές των ποιητών και των πολιτικών που ανακαλύπτει ο περιηγητής στον Εθνικό Κήπο, αλλά και των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν. Ξεναγοί σε αυτόν τον ξεχωριστό απογευματινό περίπατο ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Ελένη Κοκκίδου και άλλοι ηθοποιοί και μουσικοί.

«20+1 λαϊκά μεταπολεμικά τραγούδια με μπαρόκ σύνολο», από την Χριστίνα Μαξούρη, στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, 12 – 16 Ιούνη.
Μία μουσική παράσταση που ενώνει την αρχοντιά του ρεμπέτικου της μεταπολεμικής περιόδου με το συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής του 17ου αιώνα. Μαζί τους εμφανίζεται και η Λένα Κιτσοπούλου, ερμηνεύοντας κι αυτή με το μοναδικό της τρόπο κάποια από τα 20+1 τραγούδια που αποτελούν το πρόγραμμα.

«Πέρσες» του Αισχύλου από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Ηρώδειο, την 1η Ιούλη.
Ο Άρης Μπινιάρης κατέφθασε πέρυσι στην Επίδαυρο, με μία ολόφρεσκη ματιά πάνω στην εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου για την ήττα. Με έμφαση στη μουσικότητα και δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στο χορό, οι Πέρσες είναι ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης, στην οποία ξεχώρισαν για τις εξαιρετικές τους ερμηνείες οι ηθοποιοί της παράστασης.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός