ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ!!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ



Logo1
8/4/2014
Το τελευταίο διάστημα ζούμε άγριες καταστάσεις γενικά ως λαϊκά στρώματα καθώς βλέπουμε τη ζωή μας να ανατρέπεται εκ θεμέλιων, αλλά και ειδικότερα ως εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες . Ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας ένα σχέδιο αποσάθρωσης αυτού που λέγεται αστικές μεταφορές με κύριο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση κομμάτι κομμάτι των λεωφορείων, την παραπέρα μείωση των μισθών, και την εντατικοποίηση της δουλειάς μας.
Σε αυτό το πλαίσιο ήταν ενταγμένες οι υποχρεωτικές μετατάξεις καθώς και οι απολύσεις που ξεκίνησαν με σημαία τη διαφάνεια και που δεν θα σταματήσουν μόνο στα πλαστά χαρτιά αλλά θα φτάσουν ακόμη και στις «κρεβατοκάμαρες» των εργαζομένων ώστε να απαλλαγούν από όσο το δυνατόν περισσότερους.
Μέχρι να ολοκληρωθούν τα σχέδια που ετοιμάζουν χρησιμοποιούν ως δούρειο ίππο τα μεταφερόμενα πριν και εργασθέντα τώρα ρεπό για να αλώσουν συνειδήσεις και να περάσουν αναίμακτα τις απολύσεις μέχρι να έρθει και η σειρά αυτών που θα χρησιμοποιήσουν σήμερα ως αντίδοτο γιατί πρέπει να παραχθεί κάποιο έργο.
Τα εργασθέντα ρεπό δεν ήταν ποτέ προς το συμφέρον μας αν και κάποιοι το έβλεπαν ως μέσο για οικονομική άνοδο χωρίς να υπολογίζουν άλλους παράγοντες.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους οδηγούς του Α/Σ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕΠΟ, ο κανιβαλισμός δεν πρέπει να περάσει, να μην γίνουμε συνένοχοι στο γεγονός ότι τα παιδιά των συνάδελφων μας που «αμάρτησαν» δεν θα έχουν ψωμί και γάλα.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΘΕΝΤΑ ΡΕΠΟ γιατί εκτός των άλλων θα είναι εργασία απλήρωτη αφού το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής θα επιστέφει στο κράτος μέσω της φορολογίας και η εταιρεία θα κάνει τη δουλειά της με μεροκάματα «μανωλάδας».
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από την Σ.Σ.Ε. συνδέθηκε η τύχη των εργαζομένων με τα έσοδα της ΟΣΥ και έρχεται εδώ τώρα να κουμπώσει το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 30/3/14 από τη συγκυβέρνηση και όσους μας έριξαν «γάλα» στα μάτια, στο οποίο υπάρχει διάταξη «φωτογραφική» κατά τη γνώμη μας που ορίζει τον τρόπο διαθεσιμότητας στις ΔΕΚΟ δηλ. και στην ΟΣΥ όταν η εταιρεία έχει ζόρια στα οικονομικά.
ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός