ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ»: Τα έργα που θα παρουσιαστούν στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου



Δεκατέσσερα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στο Θέατρο «Από Κοινού», στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνιστικού Φεστιβάλ «Θεατρικό Αναλόγιο Από Κοινού 2018», από τις 21 Μάη έως τις 3 Ιούνη. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων και δυο λόγια για κάθε έργο.

Θυμίζουμε ότι το κοινό με την ψήφο του θα αναδείξει τα 5 πρώτα έργα με την υψηλότερη βαθμολογία που θα εκδοθούν από τις εκδόσεις «Όστρια», όπως και το έργο κοινού (βραβείο κοινού) που θα παρουσιαστεί για 4 παραστάσεις την περίοδο Σεπτέμβρη -Νοέμβρη 2018 στο Θέατρο «Από Κοινού». Η κριτική επιτροπή επίσης, θα αναδείξει το καλύτερο έργο (Βραβείο επιτροπής) που θα παρουσιαστεί και αυτό την περίοδο Σεπτέμβρη – Νοέμβρη 2018 στο θέατρο «Από Κοινού» και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «Όστρια».

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία επιτροπής και κοινού θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 4 Ιούνη στις 20.00 στο Θέατρο «Από Κοινού».

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (γενική είσοδος για κάθε παρουσίαση), 8 ευρώ (γενική είσοδος για 2 παρουσιάσεις). Ειδικό εισιτήριο για όλες τις παρουσιάσεις του Φεστιβάλ: 50 ευρώ (αντί για 70 ευρώ που αντιστοιχούν στις 14 παρουσιάσεις του Φεστιβάλ)

«Από Κοινού» Θέατρο

Ευπατριδών 4, Γκάζι

Τηλ.: 2114057249

Email: apokoinou4@gmail.com.
«Η ταράτσα»

Το έργο «Η ταράτσα» της Ειρήνης Λουκάτου θα παρουσιαστεί στις 21/5 στις 19.00 και στις 22/5 στις 21.00.

Δύο άντρες. Ένας κοινός σκοπός… την λάθος μέρα! Ποιος θα βγει νικητής στο παιχνίδι που στήθηκε ξαφνικά και αναπάντεχα πάνω σε αυτή την ταράτσα;

Διάρκεια: 60′

Ερμηνεύουν: Χρήστος Αυλωνίτης, Ελένη Καρακάση, Κώστας Κονταράτος, Πέτρος Σκαρμέας.

«Ο κύριος Τίποτα»


«Ο κύριος Τίποτα» του Σίμου Πετρόπουλου θα παρουσιαστεί στις 21/5 στις 21.00 και στις 22/5 στις 19.00.

Ο λόγος της μάνας στο παιδί έχει δύναμη. Aυτήν εμπιστεύεται. Όταν ήμουν παιδί αποδεχόμουν τον εαυτό μου. Δεν με φόβιζε τίποτα. Μόνο το σκοτάδι μούδιαζε τον εγκέφαλο μου και με αποπροσανατόλιζε. Μου ξυπνούσε κάτι που έμαθα μεγάλος, τις αρνητικές σκέψεις. Φοβόμουν το θάνατο, μετά τη ζωή και μεγάλωνα με το «δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου». Θα μπορούσα ή μπόρεσα να ζήσω μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία με έναν και μόνο τρόπο, να είμαι απλά ο εαυτός μου. Όμως αυτό το κατάλαβα αργότερα, αφού το σκοτάδι που φοβόμουν μικρός με ακολούθησε για χρόνια.

Διάρκεια: 55′

Ερμηνεύει: Σίμος Πετρόπουλος

«Αθανασία»


Το έργο «Αθανασία» της Αλεξάνδρας Πιπλικάτση παρουσιάζεται στις 23/5 στις 19.00 και στις 24/5 στις 21.00.

Ένας συγγραφέας γράφει, αναζητώντας την αθανασία. Η Αθανασία, μπροστά στο παράθυρο, μετράει τους χτύπους της ζωής. Η Ζωή εμφανίζεται πάντα απρόσκλητη. Ο Ερμής έρχεται για να εκτελέσει μια περίεργη εντολή. Ξημερώματα της μέρας των ψυχών, ο συγγραφέας θα συναντήσει για τελευταία φορά την Αθανασία και θα κληθεί να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή του.

Διάρκεια: 50′

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Ερμηνεύουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μάνος Παπαδάς, Βαγγέλης Παπαδάκης, Ισμήνη Οικονόμου.

«Ο σπόρος του πρώτου σπόρου»


«Ο σπόρος του πρώτου σπόρου» της Στεργιάνας Τζέγκα θα παρουσιαστεί στις 23/5 στις 19.00 και στις 24/5 στις 21.00.

Ο «Σπόρος του πρώτου σπόρου» είναι ένας μονόλογος βασισμένος στο εδάφιο της Παλαιάς Διαθήκης για τη θυσία του Ισαάκ από τον πατέρα του Αβραάμ, έπειτα από εντολή του Θεού. Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου Ισαάκ, μια βδομάδα μετά το γεγονός. Το έργο πραγματεύεται την ιδέα της «θεάρεστης» αυτής -παρ’ ολίγον- δολοφονίας, τη σχέση του νέου με τους θρήσκους γονείς του, με το θεό, με το παρελθόν του αλλά και τα όνειρα για το μέλλον.

Διάρκεια: 40′

Σκηνοθεσία: Στεργιάνα Τζέγκα

Ερμηνεύει: Γιώργος Σοφικίτης.

«Η Μπερζέρα»


«Η Μπερζέρα» της Λίλιας Κυρίτση παρουσιάζεται στις 25/5 στις 19.00 και στις 26/5 στις 19.00.

Ανήμερα Χριστουγέννων μια ώριμη γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες της ζωής της: το φάντασμα της νεκρής μητέρας και την αβάσταγη μοναξιά. Ώσπου ένα τηλεφώνημα θα ανατρέψει την κοσμοθεωρία της και θα φωτίσει τον εσωτερικό κόσμο ενός ταραγμένου και κουρασμένου -όπως πολλοί άλλοι- ανθρώπου, οδηγώντας τη στη λύτρωση.

Διάρκεια: 30′

Σκηνοθεσία: Βίβιαν Παπαγεωργίου

Ερμηνεία: Ίρις Χατζηαντωνίου

Ακορντεόν: Φραγκίσκος Κοντορούσης.

«Η γη της επαγγελίας»


«Η γη της επαγγελίας» της Σμαράγδας Μητροπούλου θα παρουσιαστεί στις 25/5 στις 19.00 και στις 26/5 στις 19.00.

Δύο νέοι άνθρωποι έρχονται μετανάστες σε ξένο τόπο για μια καλύτερη ζωή. Αναζητούν το δικό τους παράδεισο, τη δική τους «γη της επαγγελίας» για να κτίσουν τα όνειρα τους… μόνο που μερικές φορές ο παράδεισος αποδεικνύεται ψεύτικος και το όνειρο γίνεται εφιάλτης.

Διάρκεια: 30′

Ερμηνεύει: Σμαραγδή Μητροπούλου.

«Ο Σταμελένιος»


«Ο Σταμελένιος» του Γιώργου Μποτώνη θα παρουσιαστεί στις 27/5 στις 19.00 και στις 28/5 στις 21.00.

Όσο διακριτή είναι η καθήλωσή μας σε ένα σημείο, τόσο αδύνατη φαντάζει η φυγή μας από αυτό. Κι όμως όσο μακριά βρισκόμαστε από αυτό που πραγματικά ποθούμε, άλλο τόσο κοντά κινούμαστε σε αυτό. Τόλμη χρειάζεται μόνο… Κι ο Σταμελένιος θα τολμήσει, θα συνεργαστεί για να κοινωνήσει πολλά περισσότερα από τα προσωπικά του οφέλη.

Διάρκεια: 60′

Ερμηνεύουν: Λυδία Σγουράκη, Γιώργος Μποτώνης, Μαρία Καρλή, Ελίνα Παπαδάκη, Μάκης Μουτσόπουλος, Χριστίνα Βογιατζή, Λήδα Χατζή, Ανδρέας Παπαγιάννης.

«CON»


Το έργο «CON» των Ανθής Ζαχαριάδου – Μάριου Νικολάου θα παρουσιαστεί στις 27/5 στις 21.00 και στις 28/5 στις 19.00.

Ο Γιόχαν Γλύξμπουργκ προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου της Κωνολάνδης, έχοντας προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών του κράτους. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία του εγκεφάλου, η οποία τον προκαλεί παράδοξες συμπεριφορές και πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Διάρκεια: 80′

Σκηνοθετική επιμέλεια: Παναγιώτης Μπουγιούρης

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Νίκος Καρδώνης, Ειρήνη Ιωάννου, Στάθης Κόικας.

«Άλογα»


Το έργο «Άλογα» της Πέλας Σουλτάτου θα παρουσιαστεί στις 29/5 στις 19.00 και στις 30/5 στις 21.00.

Μία άγνωστη χώρα σε διαρκή πόλεμο. Ο πρώτος λιμός οδήγησε στη ανθρωποφαγία στα Αλογα. Ο δεύτερος λιμός έχει ξεκινήσει. Άλλοι βλέπουν τον κανιβαλισμό σαν λύση και άλλη ως θηριωδία. Ο Απόμαχος, τελευταίος επιζών στα Αλογα, σε ξενώνα αναπήρων πολέμου. Ο Αξιωματικός και η Εθελόντρια τον πολιορκούν για να αποσπάσουν πληροφορίες.

Διάρκεια: 60′

Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Γιάννης Κοκιασμένος, Χριστίνα Λυκοτσέτα.

«Μεταξία»


Το έργο «Μεταξία» του Κώστα Λάκη θα παρουσιαστεί στις 29/5 στις 21.00 και στις 30/5 στις 19.00.

Ένας άνθρωπος αποφασίζει να ξαναγεννηθεί.

Πως επιλέγει τον τρόπο; Τι εξομολογείται; Γιατί δεν κοιτάει ποτέ στα μάτια; Τι ψάχνει στην πόλη που γεννήθηκε 37 χρόνια μετά; Που κρύβεται το δίδυμο μισό του; Τι έχει στην τσέπη του; Γιατί αγαπάει την σκόνη; Πώς πολεμάει την μνήμη του; Τι ονειρεύεται;

Μετάξια, ένας άνθρωπος που αποφάσισε να ξαναγεννηθεί.

Διάρκεια: 60′

Ερμηνεύει: Λιλή Σακκά.

«Ένα δείπνο»


Το έργο «Ένα δείπνο» της Κατερίνας Παπαδάκη θα παρουσιαστεί στις 31/5 στις 19.00 και στις 1/6 στις 21.00.

Το βράδυ πριν την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, τρεις άντρες, ο καταδικασμένος σε θάνατο από ένα ατυχές γεγονός φοιτητής, ο μάγειρας ο οποίος συνταξιοδοτείται και μαγειρεύει για τελευταία φορά το δείπνο του φοιτητή και ο φύλακας που θα τον οδηγήσει στην εκτέλεση περνάνε ορισμένες αποκαλυπτικές για την ύπαρξη τους και για την κοινωνία τους στιγμές πριν το μοιραίο και συνάμα, λυτρωτικό φινάλε.

Διάρκεια: 60′

Σκηνοθεσία: Φαίη Τζανετοπούλου

Ερμηνεύουν: Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης, Κώστας Καραμουσάλης.

«Escondida – Κρυμμένη»


Το έργο «Escondida – Κρυμμένη» της Ελένης Πυργιώτη θα παρουσιαστεί στις 31/5 στις 21.00 και την 1/6 στις 19.00.

Τι κοινό έχει η 45ρα Λούλα με τον 20χρονο Αντρέα; Μια καλοκαιρινή νύχτα στην Αθήνα, σ’ ένα παγκάκι σε κήπο νοσοκομείου, δυο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι θα βρουν -αν υπάρχει- τι είναι αυτό που τους ενώνει. Μια πορεία προς την ελευθερία και μια απόδειξη πως για να δρας δεν υπάρχει καν λόγος να είσαι ερωτευμένος.

Διάρκεια: 35′

Ερμηνεύουν: Δάφνη Κανάκη, Αντώνης Καλομοιράκης.

«Ο βασικός ύποπτος»


«Ο βασικός ύποπτος» του Αντώνη Καλαματιανού θα παρουσιαστεί στις 2/6 στις 19.00 και στις 3/6 στις 21.00.

Τι συμβαίνει όταν ένας φιλήσυχος πολίτης καλείται μια μέρα από μια δημόσια υπηρεσία; Θα εξυπηρετηθεί εύκολα; Πώς θα του συμπεριφερθούν οι δημόσιοι λειτουργοί; Την εποχή της κρίσης τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ειδικά, όταν οι συνθήκες γίνονται σουρεαλιστικές, αναρωτιέται κανείς ποιος να είναι άραγε ο βασικός ύποπτος.

Διάρκεια: 60′

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλαματιανός

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γερακάρης, Βασίλης Βουτεκάκης.

«ΡΑΚΟ»


Το έργο «ΡΑΚΟ» του Δημήτρη Παπαδόπουλου θα παρουσιαστεί στις 2/6 στις 21.00 και στις 3/6 στις 19.00.

Η δεκαοχτάχρονη Εύα μένει έγκυος από τον πατριό της, που την κακοποιεί από παιδί. Αυτός δίνει το μωρό για παράνομη υιοθεσία, αλλά χάνει τη ζωή του σε… ατύχημα. Η Εύα διαγιγνώσκεται με σχιζοφρένεια. Τελικά, αφήνει το κοριτσάκι της και την ταυτότητά της σε μια ιερόδουλη και αυτοκτονεί.

Διαρκεια: 60′

Ερμηνεύει: Αγγελική Ράλλη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός