Ο Θάνος Μικρούτσικος τραγουδά με τους φίλους του στο Θέατρο Βράχων



Με δύο μεγάλες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιούνη στις 21.00 ξεκινάει για φέτος το καλοκαίρι το φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

«Όσοι περπάτησαν μαζί μου»… Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας. Μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο, στη σκηνή θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν οι: Χάρις Αλεξίου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρέλαβε το τραγούδι μας από τα χέρια μεγάλων συνθετών και διεύρυνε τα όριά του. Δούλεψε πάνω σε κείμενα σπουδαίων ποιητών και μελοποίησε στιχουργούς που ανανέωσαν τη φόρμα του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Ο κατάλογος μακρύς και χωρίς τέλος. Ρίτσος, Καβάφης, Σεφέρης, Μπρεχτ, Χικμέτ, Μαγιακόφσκι, Αναγνωστάκης, Καββαδίας αλλά και Αλκαίος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Τριπολίτης, Ιωάννου… Είναι λοιπόν αυτά τα τραγούδια που γεννήθηκαν απ’ αυτές τις συμπράξεις που θα ακουστούν τις δυο βραδιές στο Βύρωνα.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του συνθέτη: «Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένος και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Θα μείνω όμως στο πιο σημαντικό. Κι αυτός είναι ότι θα βρεθώ στη σκηνή με πρόσωπα που περπάτησαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια του ταξιδιού και της περιπέτειάς μου στο τραγούδι. Το σκέφτηκα, τους τηλεφώνησα κι όλοι άνοιξαν την αγκαλιά τους. Μία η απάντηση: «Θα είμαι εκεί, με όποιον τρόπο θέλεις». Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα χωριστά. Θα αρχίσω από την αρχή».

Προπώληση εισιτηρίων στο «Viva.gr».

Παιδιά κάτω των 10 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός