Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Στηρίζει τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των ΝαρκωτικώνΚάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τη δράση του ΚΕΘΕΑ σε όλα τα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος. Στην Κω καλεί το Σάββατο 23 Ιούνη τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στην ποδηλατοδρομία στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Εμείς οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, καθημερινά, δεχόμαστε επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις πολιτικές των προηγούμενων.

Οι μισθοί έχουν γίνει φιλοδώρημα, οι συνθήκες δουλειάς θυμίζουν συνθήκες σύγχρονης δουλείας, τα χαράτσια και οι φόροι τσακίζουν τα όποια εισοδήματά μας. Μεγαλώνουν καθημερινά τα εμπόδια για άθληση, διασκέδαση, αναψυχή, αφού χρειάζεται να βάλουμε για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Έχοντας όλα τα παραπάνω φορτωμένα στο κεφάλι μας, με το άγχος και την ανασφάλεια να μας πνίγουν, η κυβέρνηση μαζί με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ από τη μία εφαρμόζουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που τη ζούμε στο πετσί μας και από την άλλη, προβάλλουν ως υγιές και εκσυγχρονισμό και ελευθερία τη χρήση ναρκωτικών.

Ενώ τα στοιχεία από χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση των ναρκωτικών δείχνουν αύξηση της χρήσης και τον κίνδυνο εθισμού, η κυβέρνηση προχωρά σε φεστιβάλ ναρκωτικών, απελευθερώνει τη χρήση, προχωρά στην «ιατρικοποίηση» του φαινομένου που είναι η άλλη όψη της ατομικής αντιμετώπισης, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν τη χρήση της «ιατρικής» κάνναβης στήνουν δουλειές δισεκατομμυρίων για μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη είναι ημέρα πάλης απέναντι στη ναρκω-κουλτούρα που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, με ψευτοτίτλους για… ελευθερία!!! Μαλακά και σκληρά ναρκωτικά, ατομική επιλογή και με ένα σωρό αντιεπιστημονικούς όρους και θεωρίες που απομονώνουν το πρόβλημα από την ουσία.

Τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι εργαζόμενοι και άνεργοι να μη δεχτούν να γίνουν μέρος αυτού του δρόμου, να γίνουν χειροκροτητές στις φιέστες και τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ. Αντίθετα να διαλέξουν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από τα Σωματεία τους για να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

Το ΕΚΒΣΔ συσπειρωμένο στο ΠΑΜΕ είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην εξάρτηση από κάθε είδους ναρκωτική ουσία.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εντείνουν τη δράση τους απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δράση του ΚΕΘΕΑ σε όλα τα νησιά του Β. Συγκ/τος και στην Κω και καλούμε το Σάββατο 23 Ιούνη τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στην ποδηλατοδρομία, 19:30 πλ. Ελευθερίας.

Διεκδικούμε:

Πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, τους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής Πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.
Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 421698Συνολικές αναγνώσεις:
  • 80Αναγνώσεις σήμερα:
  • 224775Συνολικοί επισκέπτες:
  • 66Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ